נזלת בזמן אכילה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

22/10/2012 | 15:29 | מאת: דורית

שלום רב בשנים האחרונות החלה אצלי תופעה מוזרה: בכל פעם שאני אוכלת ולא חשוב מה,אני מתחילה להיות מנוזלת. כאשר אני מסיימת את הארוחה נפסקת גם הנזלת. אני מציינת שוב שלא חשוב מה אני אוכלת אלא עצם פעולת האכילה. אני מבינה שכנראה פעולת הבליעה גורמת לגרוי " מערכת הנזלת". האם יש סיבה שונה לתופעה והאם יש מה לעשות נגדה כי זה מאד מאד מטריד! תודה

תופעה מוכרת. אכן פעולת אכילה משפיעה על מערכת העצבים שיכולה להשפיע על ההפרשה מהאף. יש מספר תרופות שיכולות להחמיר התופעה - בעיקר כאלו שניטלות בשל בעיות לחץ דם או פרוסטטה.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר