אכילת יתר

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

12/08/2014 | 22:08 | מאת: מיטל

ביתי בת חודשיים, נולדה במשקל 3.450 נראה לי שאני מאכילה אותה יותר מידי, זה נובע מכך שהיא כל הזמן בוכה ואחת הדרכים הבטוחות להרגיעה היא על ידי הנקה כיום היא שוקלת 5.5 בחודש האחרון היא עלתה 1.5 קג, זה מאוד מטריד אותי, האם ניתן לתת לה מים במקום הנקה כשברור לי שהיא לא רעברה על מנת להרגיעה? תודה

מיטל שלום העליה במשקל אינה אמורה להטריד אותך, כיוון שהיא נובעת מחלב אם . חסרים לי פרטים בנושא ניהול ההנקה, אשתדל לתת לך מספר פתרונות אפשריים : 1. על פי משרד הבריאות לא מומלץ בגיל זה לתת מים , הסיבה היא שהמיים הם ללא קלוריות ואינם מזינים , חלב אם עשיר בנוזלים. 2. אם היא יונקת לעיתי קרובות בשעות הערב - וישנה טוב יותר בלילה 4-5 שעות , ישנה רצופה זה חלק מההתפתחות וזה מבורך . 3. אם היא סובלת מכאבי בטן. בהנקה ישנם חומרים מרגיעי כאב , לכן היא תינק לעיתים. 4. ניתן לבצע עיסוי תינוקות כדי להקל על הכאבים . 5 .ממליצה לך להתיעץ עם יועצת הנקה או אחות טיפת חלב , להבין מה הסיבה ולתת פתרונות מתאימים לך . בברכה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה