הנקת פעוט בהריון

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

27/04/2014 | 03:27 | מאת: יעל

שלום רב, אני בהריון שני (תחילת טרימסטר שני) ומניקה פעוט בן שנתיים. לא ככ ידעתי למה לצפות מבחינת ההנקה כשגיליתי על ההריון והחלטתי להמשיך כל עוד בני מעוניין בכך. יש לציין שאני נהנית להניק אותו. מתחילת ההריון הרגשתי שבני אינו מסופק מכמות החלב שיוצאת כי ביקש שוב ושוב לעבור מצד לצד. כעת עם תחילת השליש השני המצב החמיר עוד יותר והדבר מעורר בו ממש זעם. כמו כן, היות שאינו ממוקד ביניקה, זז ומכאיב לי לפעמים ואז אני מעירה לו ולפעמים אפילו גוערת בו שלא ינשך וכד. זה מאוד מעציב אותי שהתקופה הנעימה של ההנקה הסתיימה ובכלל שההנקה תסתיים בתחושת כעס ואכזבה. אשמח לעיצה איך כדאי להתנהל מולו, אולי להפסיק מיוזמתי כדי למנוע תסכולים חוזרים ונשנים? איך להגיב? מצד אחד מכאיב לי (לא בכוונה) ומצד שני הייתי רוצה להמשיך להניק אותו אם עוד יש לו צורך בכך.. תודה מראש!

יעל שלום אני מאוד מבינה את בנך , שההנקה אינה מספקת אותו כבעבר . הסיבה היא שהחלב כמות החלב והרכבו משתנה בגין שינויים הורמונלים . החלב משתנה לקולוסטרום כמותו קטנה יותר , טעמו מלוח יותר . בגיל שנתיים אפשר לגמול אותו, במיוחד אם הדבר גורם לך ולו לתיסכול . חשוב שהקשר בינכם יהיה טוב חם ואוהב . בברכה עפרה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה