בעיות בהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

10/11/2012 | 19:42 | מאת: אלינור

שלום, ילדתי לפני חודשיים -לידה ראשונה ומאז יש לי בעיות בהנקה, קודם כל יש לציין שההנקה אינה בלעדית ואני משתמשת בתחליף חלב בנוסף. זה התחיל מזה שמהתחלה התינוק שלי לא כל כך שיתף פעולה ולמזלי הייתי במלונית של בית החולים ושם עזרו לי מאוד בעניין ובמיוחד לתת לו את החלב הראשוני , כך למדתי איך צריך להניק אבל התינוק עדיין לא שיתף פעולה ואני שאבתי, הבעיה שהכמויות שיצאו היו ממש מעטות, בהמשך שהוא קצת גדל הייתי נותנת לו הנקה רק ביום (הוא שיתף יותר פעולה)אבל בגלל שנראה לי שזה לא מספיק לו הייתי משלימה לו בסימילק ובלילה הייתי נותנת לו רק סימיליק, והוא היה פולט המון ומקיא לפעמים. לפני שבוע אני ובעלי היינו אצל הרופאה היא שקלה אותו וראתה שעלה 2 קילו מאז הלידה (נולד-2800 ועשיו-4850)והיא ממש כעסה עלינו על זה שאני לא מניקה אותו כל הזמן ונותנת לו תחליף חלב(ובכך בעצם "מפטמת" אותו, לטענתה התינוק תמיד ירצה לאכול כי זה מתוק וטעים לו ובגלל זה אנחנו חושבים שלא מספיק לו והחלב שלי מספיק ואין צורך לתת תחליף אלא רק בלילה לפני שהתינוק הולך לישון(כדי שיהיה שבע יותר וכך ישן יותר וייתן לי קצת מנוחה). מאז אני מנסה לעשות מה שהרופאה אמרה: לפני שהוא הולך לישון נותנת לו סימילק כשהוא קם בלילה מניקה אותו וכך אני מנסה במשך כל היום. הבעיה היא שבלילה מכיוון שעוברות לפחות שבע שמונה שעות בין הנקה להנקה (בגלל תוספת תחליף החלב) יש לי הרבה חלב והתינוק שבע לפחות לשלוש הנקות לאחר מכן, אך במשך היום אני שמה לב שזה לא מספיק לו והוא כל הזמן מבקש עוד, כמעט כל שעה-שעה וחצי(ולפעמים פחות), והוא לא רגוע ובקושי ישן במהלך היום בגלל זה, מטרידה אותי המחשבה שהוא נשאר מורעב וזה לא מספיק לו...לטענת הרופאה חלב אם זה הכי טבעי ומה שיש לי צריך להספיק לו (בגלל שאני מרגישה שלא מספיק לו אני מוסיפה לו תחליף חלב לפעמים במהלך היום,אבל הרבה פחות ממקודם- בערך פעם אחת), אני ממש מוטרדת מהנושא, איך אני גורמת לכך שיהיה לו מספיק חלב? אני מאוד רוצה להניק אותו בלעדית, איך אני עושה זאת? אשמת לתשובה תודה, אלינור

10/11/2012 | 21:07 | מאת: יעלה דגן

שלום אלינור, אני רואה שההנקה חשובה לך ואת עושה את כל המאמצים לעבור להנקה מלאה. דבר ראשון אני מחזקת את דברי הרופא וטוב שעברת בעיקר להנקה. הייתי ממליצה לך לעשות מעקב משקל ולראות שגם כעת הוא עולה היטב. תינוק יונק אמור לאכול כל שעתיים שלוש מתחילם לספור את הזמן מתחילת ההנקה. לא כל בכי מראה על רעב, יתכן שהוא בוכה בשל גזים או קשיי עיכול. אם בכל זאת ניראה לך שהוא רעב הוסיפי חלב שאוב. ככל שתניקי ותשאבי יותר פעמים כך גופך ייצר כמות גדולה יותר של חלב. בנוסף נסי לקחת גלולות חילבה.שלוש גלולות שלוש פעמים ביום .לאחר 72 שעות רדי בהדרגה בכמות. זה עשוי להגביר את כמות החלב שלך. בהצלחה יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה