אסימטריה בהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

17/10/2012 | 08:35 | מאת: כרמלה

שלום, ילדתי לפני חודשיים ואני מניקה הנקה מלאה פרט לבקבוק סימילק אחד בלילה. באותה פעם אני מקפידה לשאוב כדי שלא יעבור זמן רב מידיי ללא ריקון השד. שמתי לב שכאשר אני שואבת מצד ימין יוצאת כמות של 60 מ"ל וכאשר אני שואבת מצד שמאל יוצאת כמות כמעט אפסית (מקסימום 10סיסי). אבל מצד שני כאשר התינוקת יונקת מצד זה אני שומעת אותה בולעת ורואה שהיא לא מתלוננת שקשה לה לשאוב או שאיננה שבעה. איך אפשר להסביר את התופעה? אני מרגישה כאילו יש חלב בצד שמאל אבל כלום לא יוצא משם עם המשאבה. שאלה נוספת, אני אמורה לעבור הליך רפואי הכרוך בהרדמה מקומית באיזור העין (הסרת שומה). האם לתת בקבוק עם תחליף אחרי הזרקת חומר האלחוש או שאין השפעה של החומר על החלב? שאלה אחרונה חביבה: אני מתחילה ללכת לחוג אירובי ועיצוב, האם יש השפעה של ספורט מאומץ על החלב. אני מאוד מפחדת לפגוע בהנקה. תודה ויום נפלא.

17/10/2012 | 17:32 | מאת: חגית פוקס

כרמלה שלום, כמו שציינת מסתבר שאנו לא סימטרים ולנשים רבות יש הבדל בין שני הצדדים, אם התינוקת שלך יונקת משני הצדדים ולא מתלוננת, אין שום בעיה, במיוחד כשאת מדברת על שאיבה אחת ביממה ולא צריך שום התערבות. באשר לשאלתך השניה, אם המדובר רק בהרדמה מקומית, כנראה שאין שום בעיה לתת חלב אם לאחר הפרוצדורה, כמובן שכדאי שתיידעי את הרופא שאת מניקה ותשאלי גם אותו על כך. בקשר לחוג אירובי ועיצוב, מן הסתם יהיו לכך יתרונות רבים לך באופן כללי וכן להנקה זה רק יועיל ובטח שלא יפגע. המשך ערב טוב, חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה