קיטור על בט"ל

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

23/01/2012 | 11:13 | מאת: זואי

וגרשון אל תיקח את זה אישית... (או שכן, תלוי עד כמה אתה "קשור" למקום עבודתך חחח) בקיצור, חלם זה כאן. זו לא הפעם הראשונה שקובעים לי ועדה רפואית בבית לוינשטיין. וזה - כשאני גרה 10 דק' מתה"ש... כשועדות קודמות היו לי בתה"ש אחרי מאבק אידיוטי. אז פעם קודמת לקח 4 שבועות והרבה מאוד מכתבים עד ששינו את זה, הפעם - 2 מכתבים וטרם משהו קרה. אז החלטתי שאפסיק לשתוק, שלחתי גם מכתב למנהל הסניף, וכנראה הגיע הזמן שאממש את "איומי" ואפנה לאינסטנציות גבוהות יותר. כי נמאס לי מהזילזול הזה, ונמאס לי מזה שיד ימין לא יודעת משמאלה, ונמאס לי להלחם בכל פעם מחדש. אני יודעת למה הם עושים את זה, לא אכתוב את זה כאן. אבל הגיעו מים עד נפש. זהו, פרקתי. בריאות לכולנו.

23/01/2012 | 20:12 | מאת: קרן

אני לא יודעת למה הם עושים את זה אבל לפעמים יש לי תחושה שכדי להתיש ולגרום לאזרח לוותר על זכויותיו מרוב ייאוש. כל 'ויתור' שווה הרבה כסף... יש אנשים שמוותרים מראש על קצבאות מרוב פחד למלא טפסים ולהיכנס למעגל ה'לך ושוב'. בזמן האחרון עזרתי לשני חולים 'חדשים' להגיש את תיק המסמכים הנדרש לתביעת הנכות. אנשים מתייאשים עוד לפני שהתחילו. לא כולם אוספים מסמכים ומתייקים שנים - רק כי אולי פעם יחלו במחלה מבאסת... לפני כחודשיים נודע לי שאני זכאית לקצבת 'תלויים' - קצבה הניתנת לנכה שיש לו ילדים. יש קריטריונים ואני עונה לדרישות. הדבר נודע לי בשיחה מקרית לגמרי עם עו"ס של מחלקת השיקום בביטוח הלאומי. רק אחרי שפניתי - ולא ויתרתי - וכתבתי מכתב - ועוד מכתב - ובלית ברירה גם איימתי שאפנה לגורמים חיצוניים - קיבלתי 5,000 ש"ח (!!!) שחושבו רטרואקטיבית מיום זכאותי לקצבת הנכות. מיותר לציין שלביטוח הלאומי ידוע מצבי המשפחתי והרפואי ושום פרט לא הושמט ולא הוסתר, כי הרי הגשתי תיק עב כרס בתביעת הנכות. אם כן, למה לא הובאה בחשבון זכאותי לקצבה הנוספת? קצבת 'תלויים'? טעות של פקיד? תום לב? לא יודעת. מוזר. המאבקים האלה אף פעם לא נגמרים. מתיש. מייגע. מייאש. אבל למרות שאין כוח - אסור לוותר! בהצלחה זואי :)

24/01/2012 | 10:56 | מאת: זואי

ובעיקר מקומם, כשמידע לא "ינודב" לנו. אלא נגלה את זה ככה, על הדרך, לרוב במקרה. זה מאוד מעציב אותי, לחשוב כמה אנשים נפגעים מהשיטה הזאת.

הי קרן, חשוב לי לתת לך אזהרה לגבי קצבת התלויים על מנת שלא תעברי את הגיהנום שאני עברתי ועודני עוברת מול בט"ל בגלל קצבה זו. לפי חוקי בט"ל קיימת הפחתה מקצבת התלויים בשל הכנסות מעבודה או שלא מעבודה (ה- "שלא מעבודה" הזה הוא המוקש הקטלני). תקנות בט"ל בנושא הן כדלהלן: הפחתת קצבה בשל הכנסות (מעבודה ושלא מעבודה) לנכים המקבלים תוספת בעד בן זוג וילדים נכה או עקרת בית נכה המקבלים תוספת בעד תלויים בהם, ויש להם הכנסות, ינוכו מקצבתם הסכומים האלה: 1. כל סכום ההכנסה שלא מעבודה. 2. מסכום ההכנסה מעבודה העולה על 40% מן השכר הממוצע, 3,448 ש"ח (החל ב- 01.01.2012) - ינוכו 60%. בכל מקרה, ההפחתה בשל ההכנסות תיעשה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה ליחיד - 2,267 ש"ח (החל ב- 01.01.2012) , ולמי שמשולמת תוספת לקצבה, תיעשה ההפחתה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה ליחיד + סכום התוספת לקצבה. מבחינת בט"ל כל הכנסה שלא מעבודה ולא משנה מהי, מקוצצת שקל מול שקל מקצבת התלויים. וכשהמדובר בהכנסה שלא מעבודה הכוונה לכל הכנסה שהיא כולל סכום כסף שקיבלת מהורייך כעזרה, כולל ביטוח אובדן כושר עבודה, כולל צ'ק שקיבלת מתנה ליום הוולדת, כולל סכום כסף שקיבלת החזר לחשבון הבנק שלך כי חברת האשראי גבתה ממך יותר מדי (וממש לא משנה שזה החזר פשוט על כסף ששילמת), כולל כל אגורה שנכנסה לחשבון הבנק שלך. הזוי? מפגר? אכזרי? מסכימה אבל זה המצב. ועכשיו אני אגלה לך "סוד", נניח שבט"ל לא שמו לב לזה ונתנו לך קצבת תלויים ואפילו אם את יידעת אותם על הנתונים שפוסלים את זכאותך והם עדיין נתנו לך את הכסף, אזי בכל שלב שבו הם יגלו שהכסף ניתן לך ואפילו אם ניתן לך כתוצאה מטעות שלהם, אזי הם יכולים לתבוע ממך את החזרתו המלאה של הכסף. יותר נכון, לא רק שהם רשאיים, הם מחוייבים לעשות זאת על פי חוק (העיקר שהם מצהירים על עצמם כ"ביטחון האישי שלך") ואז את עלולה למצוא את עצמך עם חובות של עשרות אלפי שקלים לבט"ל... לא אלאה אותך בסיפור האישי שלי מולם אבל אני נאלצת לשלם להם חוב אדיר בשל תקנות שהשתנו באמצע הדרך והפלא ופלא הוחלו גם בדיעבד (באישור משרד האוצר והחוק בכנסת כמובן...). והאמיני לי שגם אם כרגע הם לא יעלו על הטעות או על הבעיה בסופו של יום זה יקרה, בייחוד אם יש לך קצבת נכות זמנית. היום כל מי שיש לו קצבת נכות זמנית, אז אחרי כל סבב של ועדות וקביעת אחוזים מחדש אז התיק נבדק לעומקו ואז מתגלות הטעויות. בקיצור - בדקי טוב טוב אם אכן את זכאית לקצבת התלויים לפי הקריטריונים שלהם ואל תסמכי על זה שלא ישימו לב כי אחרת את עלולה למצוא עצמך בעוד כמה שנים עם חוב שלא תדעי מאיפה להתחיל להחזיר אותו...

29/01/2012 | 23:04 | מאת: גרשון

היי זואי ולכולם. ראשית צר לי שלא הגבתי מיד. לצערי גם אני מנוע מלשבת חופשי ליד המחשב ולקרוא ולהגיב מיד. אז ככה....אינני חושב שבטל"א זקוק להגנתי ואמרתי את זה כאן בכמה הזדמנויות. לי חשוב לנסות ולהתיר פלונטרים בין כל אחד מאיתנו לבין המוסד. לא התרשמתי אף פעם במשך הזמן הרב שאני עובד שם שיש כוונה לדרוס את הקטנים. אבל מכונה ענקית כזו עובדת ובין כל הדברים הטובים יש גם ברגים מקולקלים. אותם ניתן לתקן רק בעזרת פניות והערות. קיימת מערכת ביקורת פנים, פניות הציבור ומבקר המדינה שלא עושים לנו חיים קלים. אני בטח לא מגן על המערכת. לי אישית חשוב מאוד נושא המיצוי זכויות כדי שכולם ידעו מה מגיע להם וזה לא מעט. ולא פחות חשוב איך ובפני מי להתלונן כאשר מרגישים מקופחים. וואו כמה כתבתי. אז תעלו דברים כדי שאוכל לעזור

הי גרשון, חס וחלילה אני לא רוצה להישמע כמי שמבקרת אלא אני רק מנסה להבהיר את הבעיה, אני ממש מקווה שזה לא יישמע כביקורת. לעיתים הבעיה של חלק מהאנשים היא חוסר הבנה של זכויותיהם ומה עליהם לעשות כדי לקבל אותן ואז אכן הצעתך מעולה - אנשים יכולים לשאול לגבי זכויותיהם בנושא ספציפי ואז אתה יכול להסביר להם ובכך לעזור להם לקבל את שמגיע להם. למרבה הצער, המקרים המועלים בשרשור זה ע"י האנשים השונים הם לא כאלו בהם אנשים לא יודעים או לא מבינים מהם זכויותיהם ולמי עליהם לפנות. לצערן, אני חושבת שגם זואי וגם קרן כבר די הפכו למומחיות בכל הנוגע לזכויותיהן בבט"ל, כנ"ל גם לגבי יוחאי ועוד הרבה אנשים כאן שהפכו לספצים לא כי שיעמם להם הזמן אז הם ישבו והתעמקו בסעיפי התקנות לעומקם (סליחה על הציניות) אלא מפני שנאלצו לעמוד על רגליהם האחוריות על מנת להיאבק בבט"ל לצורך מימוש הזכויות המגיעות להם. העזרה הדרושה להם, למשל במקרה של זואי, היא לא הבהרה של התקנות או האפשרויות כי זואי יודעת בדיוק מהן אלא עזרה בלאפשר לזואי לקבל את מה שהיא זכאית לו מבלי להיות צריכה לפנות כל פעם באופן מתיש וחוזר לכל מנגנוני פניות הציבור וכל ההנהלה הבכירה בבט"ל. השאלה היא ואני יודעת שזו שאלה קשה היא אם לך יש אפשרות לעזור לזואי (ולאחרים הזקוקים לכך, אולי קרן או מישהוא אחר)באופו אישי. במידה ותיצרו ביניכם קשר וזואי תיתן לך את פרטיה, האם יש לך אפשרות באיזשהיא דרך להתערב על מנת לעזור לזואי ולמנוע ממנה את הצורך להתיש עצמה בפניות חוזרות ונשנות לכל גורם אפשרי? חשוב לי להדגיש כי אני בשום פנים ואופן לא מבקשת זאת עבורי אלא רק עבור זואי ומי מחברי הפורום הנתקלים בבעיות דומות.

הי זואי, גרשון הציע כאן למאה בהמשך השרשור לעזור במקרים ספציפיים ע"י, אם יוכל, היעברתם לגורם הנכון ולמי שיכול לפתור אותם. אולי תיצרי עימו קשר, העבירי לו את פרטייך ואת פרטי הסיפור והוא יוכל במקום שאת תרדפי אחרי כולם הלוך ושוב לשווא לנתב את הנושא לבן אדם המתאים שיוכל לפתור את הנושא במהרה? לא נראה לי שיש מה להפסיד, אם גרשון יוכל לפתור את הנושא ואולי לתמיד אז הרווחת שקט נפשי ואנחנו נשמור על גרשון בצמר גפן שלא יברח (או שפוט נקשור אותו עם קולר שלא יעלם לנו לעולם :-). מה את אומרת?

02/02/2012 | 12:18 | מאת: זואי

כרגע הכל בסדר. הועדה תתקיים בתה"ש ובא לציון גואל. אבל מניחה שבפעם הבאה... כבר אתעייף מאוד ואו אז...

מנהלי פורום סטומה - תמיכה