סגירת סטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

20/01/2012 | 16:43 | מאת: מאיה

שלום שמי מאיה ואני עברתי ניתוח לפני שנה לכריתת המעי הגס עקב מחלת הקוליטיס .מחכה לניתוח סגירת סטומה וממש מודאגת העם אוכל לשלוט ביציאות שלי לשירותים ?ושאלה שניה לפני ניתוח סגירת סטומה יש איזה חומר הכנה לפני הניתוח מקווה שהחומר לא מגעיל אשמח לתשובתכם מאיה

22/01/2012 | 21:34 | מאת: ממיר

היי מאיה אתחיל בסוף - בהצלחה !!! כהכנה לניתוח ביצעו לי חוקן דרך הסטומה - לא נעים אבל לא נורא לגבי היציאות בהתחל יש המון ולאחר יורד קצת זה מאוד אינדבידואלי במקרה שלי שלשה חודשים אחרי הניתוח אני מתפנה 10 פעמים ביום, התחלתי עם כמות של 30 פעמים ביום תסתכלי בשרשורים קודמים ישעצות מעולות כולל ציך להבי לבית החולים ואסיים כמו בהתחלה בהצלחה!!!

23/01/2012 | 11:00 | מאת: זואי

אני עברתי סגירת סטומה בתה"ש. לא היתה לי כל הכנה למעי. לגבי יציאות... לצערי אני לא אשת בשורות. הניתוח שלי היה לפני כחצי שנה - אני תלוייה לחלוטין באימודיום. אין לי שילשולים אלא פשוט יציאות מרובות. וכאילו אין לי קיבולת. לפעמים גם לא יכולה להחזיק ולהתאפק. בחודש הבא יש לי ביקורת ומצפהההההה לשמוע על מזור או תרופה אחרת. חיים ללא סטומה זה כיף גדול, מודה. לא הייתי חוזרת אחורה (במקרה שלי כמובן) אבל להגיד לך שאני מרוצה? שיש לי איכות חיים? לא... ולכן כדאי גם לקחת את זה בחשבון. והלוואי להיות מופתעים לטובה. יש כאן גולש שעבר סגירה - ותוך יומיים שלושה - כאילו מעולם לא היה.. אצלו הכל עובד מעולה כפי שדיווח. אז זה מאוד אינדיווידואלי.. כמו בכל דבר. מציעה לך גם לקרוא אחורה, יש כאן הרבה שירשורים וטיפים והכנות לניתוח סגירה. מאחלת לך המוןןןןן בהצלחה.

28/05/2012 | 02:17 | מאת: אפרת

תגידו אולי מישהו יודע מה לעשות אם יש כוויה בישבן כתוצאה מיציאות רבות.הכוויה על הישבן אודה לכם אם יש משהו.

למרבה הצער, רובם המוחלט של חברי הסטומה הינם בעלי סטומה ויתקשו לתת לך עצות לשלב של אחרי הסגירה. אני ממליצה לך בחום לפנות לפורום התמיכה לחולי קרוהן/קוליטיס שכתובתו http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2230-18115,00.html שם יש חולים רבים שעברו ניתוחי סטומה וניתוחים לסגירתה ויוכלו בודאי לתת לך הרה אינפורמציה ובפרט, לייצג באופן נרחב יותר את סקאלת התגובות שלאחר הסגירה (החל מאלו אצלם הכל הלך טיק טק וכלה באלו אצלם הדברים הלכו בדרך מעט ארוכה וקשה יותר).

מנהלי פורום סטומה - תמיכה