מצטרפת בקרוב לבעלות סטומה קבועה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

15/01/2012 | 05:49 | מאת: היידי

בקרוב אנותח אצל ד"ר זמורה בשיבא לאחר כריתת רקטום וסטומה קבועה.מה ההדגשים שיש לעשות, לבקש לשמור מניסיון במצבי הנ"ל? כמו כן שואלת לגבי מערכת השתן, האם תתפקד רגיל ותפקוד מיני?

15/01/2012 | 16:48 | מאת: בני

מה הרקע? אונקולוגי?

15/01/2012 | 21:41 | מאת: היידי

15/01/2012 | 22:19 | מאת: גרשון

ערב טוב. קשה לברך אותך על מועמדך למועדון, אך מאחר ואין הרבה אופציות, בטוחני כי תעמדי בזה בכבוד ואפשר גם אפשר "להסתדר". יש המון דברים לעשות אך בעיקר לנסות לראות מה זה ,איך זה עובד ואיך מסתדרים. המלצתי כבר כאן בפורום, במידה ויש אפשרות לשים על גופך דוגמה כזו,להדביק, ולראות איך זה. אני גר בנהריה, אם זה עוזר, ואני יכול להראות ציוד מכל הסוגים,ז"א של כל החברות ולראות למה מסתגלים הכי מהר. זה עניין של זמן,סבלנות ואורך רוח. היתר... מתרגלים גם אני בעל סטומה קבועה ואני משתדל לעזור ככל יכולתי, כי אני זוכר כמה קשה היה לי בהתחלה. אני בעל "ותק" של 3 שנים אני מציג את המייל שללי למקרה שתרצי לשאול שאלות גם יותר מפורטות : [email protected]. לגבי השאלות האחרות... גם זה מוצא את פתרונו בצורה טובה וכמו תמיד חשוב בן הזוג !!!! בעוד כמה זמן הניתוח ? את עובדת ?

16/01/2012 | 15:13 | מאת: היידי

אני אכן עובדת, והשאלה כמה זמן לאחר הניתוח והסטומה ניתן בכלל לחזור לפגישות, עבודה כי זה החמצן שלי... והמשכיך האישי

16/01/2012 | 14:34 | מאת: זואי

אומר לך רק לשבי תה"ש וזמורה.. דברי איתו על הכל, בד"כ צריך לחלוב את המידע ממנו ולא להיפך. ולמשל - אני נותחתי אצלו כשמראש הייתי עם בעייה של פגיעה בשלפוחית שתן וישבתי לו על הראש כדי שבניתוח שהוא יעשה - שיהיו שם גם אורולוגים. ואכן כך היה. אז אם את תוהה על משהו שקשור באורולוגיה - תבררי איתו ואף תשאלי אותו אם יהיה אורולוג בניתוח. בענייני תיפקוד מיני - הוא גם לא נותן שום הסברים. לגבי אישפוז, מניחה שמדובר על כירורגית ב'... מציעה לך להיות עם מלווה ביומיים הראשונים. כמובן במיוחד בלילה, כי יש שם אחות אחת... בד"כ בלילות... שלא ממש עושה את תפקידה. ולדבר מראש על שיכוך כאבים! שיהיה כתוב - כל האופציות שמציעים לך לשיכוך. בהצלחה!

16/01/2012 | 15:03 | מאת: היידי

16/01/2012 | 15:18 | מאת: היידי

כמה זמן לאחר הניתוח הכאב עובר, ואיזה משככים מומלץ?

הי היידי (ניק מדליק, מזכיר לי את היידי ובת ההרים או שמא זה אכן שמך שעדיין הוא מקסים בעיני), ברוכה הבאה למועדוננו למרות שאני בטוחה שהיית מוותרת עליו בשמחה (כמו כולנו :-). אני מאוד שמחה שאת נכנסת לפורום עוד לפני הניתוח. ניתוח סטומה הוא ניתוח שיש להתכונן אליו היטב במיוחד מהפן הנפשי. אני מזמינה אותך לעבור ולשוטטט בפורוום ולקרוא שרשורים קודמים שבהם נשאלו שאלות ע"י אחרים שהיו במקום בו את נמצאת כעת, לפני הניתוח. אני בטוחה כי תוכלי לקרוא ולמצוא הרבה אינפורמציה מועילה. ככלל, ככל שתגיעי לניתוח מוכנה יותר נפשית, עם כמה שיותר מידע על העומד לפניך ועל השינוי העתיד לחול בחייך, כך יהיה קל יותר להתאושש ולהסתגל. בפרט, אם תסתכל במה שכתבתי בהודעה בתאריך 25/11/11 בשעה 22:14בשם "הי סיגל", תוכל למצוא שם המון (!) מידע על מה העומד לקראתך. לגבי ביה"ח - לצערי אינני מכירה את ביה"ח ואת צוות המנתחים העומד לנתח אותך באופן אישי אך אני כן יודעת שזמורה נחשב לאחד המנתחים המובילים בארץ בתחום ניתוחי המעיים. אבל חשוב מאוד לסמוך על החושים שלך - דברי עם המנתחים והתרשמי מהם ראשית כבני אדם (כמה הם נחמדים ומסבירי פנים, האם הם סבלניים כלפי שאלותיך, האם אתה סומכת עליהם). מנתח שהוא בן אדם זה הדבר החשוב ביותר בעיני. את יכולה גם להריץ את שמם בגוגל ולראות מה תעלי בחכתך. שאלה חשובה נוספת - בררי מה היא המדיניות הנוכחית ומה מתוכנן עבורך בכל הקשור למשככי כאבים לאחר הניתוח. זה לא ניתוח פשוט וברור כי הוא ילווה בכאבים בזמן ההתאוששות. חשוב מאוד לוודא שהמנתחים וביה"ח דוגלים בגישה המודרנית האומרת כי אין שום יתרון בחולה כאוב לאחר הניתוח וכי מובטח לך שינתנו לך משככי כאבים מתאימים (בניתוחים שכאלה המדובר במשככי כאבים נרקוטיים). האם אפשר לשאול לגילך? עלייך גם לקחת בחשבון שניתוחי מעיים ובפרט ניתוח סטומה הוא ניתוח בעל תקופת התאוששות ממושכת (בין חודש לשלושה לרב עם מקרי קצה לכאן ולכאן). זה ממש לא כמו ניתוח לב פתוח שבו אחרי שבוע אפשר כבר לרוץ במסדרון. גם לאחר שתשתחררי הביתה ייקח לך זמן להחלים וייקח זמן עד שהסטומה ואת תלמדו לחיות ביחד ועד שיימצא הציוד המתאים עבורך מתוך שלל האפשרויות הקיימות. אני לא אומרת את זה על מנת לדכא אותך (חס וחלילה) אלא על מנת שתהיי מוכנה לצפוי. ממליצה גם שתיערכי בכל הקשור לעזרה עבורך לתקופת האשפוז (שבוע עד שבועיים) ולשבועיים הראשונים בבית כיון שתהיי זקוקה לעזרה פיזית (שלא לדבר על תמיכה נפשית) בתקופה זאת. מצטערת שלקח לי זמן רב מדי לענות לך אך מקווה שאולי קצת הוספתי מבחינת ידע ותמיכה. בכל מקרה, חשוב שתזכרי שאנחנו כאן ונשמח ללוותך אל הניתוח וכמובן להיות לך לעזר ותמיכה בתקופה שלאחר הניתוח ובכלל.

08/12/2014 | 13:39 | מאת: ממן אלישע

בחודש נובמבר היה לנו כינוס של בעלי סטומה היתה שם אישה ולא הספקתי לקלוט את שמה מה שאני יודע שהיא גרה ברמת גן הייתי רוצה לדעת מספר טלפון ושם תודה מראש לדע לל

מנהלי פורום סטומה - תמיכה