סטומה ויחסי מין

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

13/12/2011 | 23:29 | מאת: אני

היי. אני בחורה בת 26, סובלת מקרוהן וכבר מגיל 18 עם סטומה. מעולם לא קיימתי יחסי מין. אני לא חושבת שיש בחור שלא יברח בריצה בשניה שאספר לו על זה... אני לא יודעת מה לעשות... אני כל כך רוצה חבר אבל לא רוצה להשלות את עצמי שמישהו יוכל לאהוב אחת כמוני...

14/12/2011 | 08:14 | מאת: ממיר

ומה שלא יאהבו אחת כמוך???? אל תשכחי שבסופו של תהליך מתאהבים בך ובמה שיש בליבך הרבה פעמים אנו אלו שמוסיפות את הקשיים המנטליים אני זוכרת שבהתחלה חשבתי שבעלי יגעל ממני ומכל העסק ופשוט בהתחלה הסרתי עצמי ממנו מסתבר בדיעבד שפשוט אנ י זו שלא נתנה לו הזדמנות ומיהרתי להחליט בישבילו שהוא יגעל מזה או שאני כבר לא מושכת בעיניו ובפועל המצב היה שונה פשוט השלכתי את חששי ופחדי עליו תני הזדמנות לאהבה ואם היא אכן תהיה אמיתית אני מקווה שגם יחסי המין יהיו חלק מהזוגיות. ממיר

15/12/2011 | 19:18 | מאת: מיכל

אני מחזקת כל מילה עובדה 35 שנות נישואין טובות אחרי הניתוח

14/12/2011 | 11:34 | מאת: טלטול

שלום לך, אני גם בת 26, עם סטומה שנתיים, וחשבתי בדיוק כמוך את אותן המחשבות (לפעמים עדיין חושבת), אבל המציאות הוכיחה לי אחרת. הופתעתי בעצמי עד כמה בחורים לא נרתעים מהעניין כמו שחשבתי, וזה רק בראש שלי כזה אישיו רציני. אני לא אומרת שלא יהיו אכזבות וכן יש בחורים שלא מסוגלים להתמודד או לקבל... אבל עם בחורים כאלה עדיף שלא היית יוצאת מלכתחילה. מי שיאהב אותך באמת יאהב אותך בזכות מי ומה שאת ולא עם יש לך שקית על הבטן או לא.

14/12/2011 | 18:24 | מאת: אורלי

פעם אחרונה שאת כותבת כזה משפט! לידיעתך מקיימת משגלים סוערים גם כאשר הדבק יוצא ואיתו דברים אחרים - פשוט לא מעניין! צריך להתרכז באורגזמה. להזכירך -איבר המין הכי גדול שלנו הוא הראש............ בבקשה לא לפחד, ולהאמין - וזה יגיע יותר מהר ממה שאת חושבת רק בבקשה בלי אמירות מחלישות כאלה מגיע לך הכל ויותר מכך אז קדימה - אורלי

14/12/2011 | 21:02 | מאת: יבגניה

שלום לך, אני בת 33 וחליתי ונותחתי לראשונה בגיל 16.5 גם לי היו מחשבות וחוויות כמו אצלך, נפגשתי עם הרבה בחורים בגלל חוסר אמון בעצמי וגם בשביל להבין את עצמי ומה אני צריכה. ובאמת נפגשתי עם בחורים שישר אחרי שגילו על סטומה נעלמו, אך היו כאלה שזה בכלל לא הפריע להם. תמיד היה לי קשה להחליט מתי לספר על סטומה, ישר בהתחלה במפגש הראשון או לתת ליחסים להתחזק ורק אז. מניסיוני- הכי טוב ופחות מאכזב היה כשהאזתי ישר לספר על המחלה והסטומה- אם בחור לא רצה להתמודד עם זה- מגלים מייד ולא מפתחים ציפיות- ככל שחיכיתי- הכאב היה יותר גדול להגיד שסטומה מפריע ביחסים- זה לא, אך היא גורמת להרגשה לא נעימה עם עצמך- לכן זה החשוב- כמו שנאמר כאן על ידי אחרים- איך את מקבלת את עצמך- אם את התמודדת עם הסטומה, קיבלת את המצב- אז גם בחור יקבל כיום אני נשוא- כ 4 שנים- ולפי בן זוגי- ברגע שסיפרתי לו הוא היה דווקא סקרן לראות איך זה נראה ולא נרתע כלל אם תרצי לדבר יותר על נושא- [email protected] בהצלחה, מגיע לך כל מה שאת רוצה

15/12/2011 | 19:10 | מאת: מיכל

אני אשה שנותחתי בגיל 26 .אומנם הייתי נשואה אז ואם לשני בנים .אבל מאז עברו 35 שנים שאני חיה באיכות חיים טובה מאד ילדתי שלושה ילדים נוספים בלידות טבעיות קלות ביותר כפב יב צוי על השנים הקשות עם הקוליטיס.בקשר לקיום יחסי מין עם סטומה זה תלוי מאד באנו איך אנו מקבלות את הגוף שלנו ועל ההשלמה שלנו .אגב אפשר גם לקיים יחסים בלי שהבן זןג ידע או ירגיש .את תחליטי מי ראוי להיות שותפך לחיים ולסיפור הניתוח זה מתוך ניסיון

18/12/2011 | 22:50 | מאת: אני

תודה חברים על התמיכה... מילות העידוד שלכם (במיוחד שלכן) היו בדיוק מה שהייתי צריכה לשמוע. מבטיחה לעדכן לכשיהיה מה... :)

19/12/2011 | 21:55 | מאת: אלי

מסכים עם כל מילה שנאמרה כאן!? הכל מתחיל ונגמר בראש ובאיך את מקבלת את עצמך עם הסטומה. איך שתקבלי את עצמך כך תקבל אותך הסביבה שלך ויתיחסו אלייך בהתאם, לכן חשוב לא לוותר ולהאמין שאפשרי לחיות, לבלות, לצאת ולמצוא אהבה! עם הגישה הנכונה נוכל (כולנו) לעשות הכל ולהגיע לאן שנרצה. אני וחברה שלי ביחד עוד מלפני הסטומה ולאחר הניתוח היא הבינה מה זה, בהתחלה היא פחדה שתכאיב לי, שאני אקבל מכה או משהו כזה (גם בגלל שעדיין היו תפרים, כאבים, רגישות וכו') ואז היא הבינה שזה בסדר וקיבלה את זה כרגיל כאילו ששום דבר לא השתנה.. תהיי אופטימית ותאמיני והכל יהיה בסדר וכל דבר יגיע בזמנו.

אני קוראת את מה שאת כותבת וכל כך רוצה לגרום לך להבין שמי שיאהב אותך יאהב אותך בזכות מי שאת ולא ישנה לו אם יש לך סטומה ואם את בתולה או לא. אבל... אני יודעת עד כמה הסטומה דורשת מאיתנו התמודדות נפשית חזקה ועד כמה הנפש שלנו הרבה יותר מורכבת מכדי שמשפט עידוד קטן יפתור את כל הבעיה. אני יכולה לשתף אותך ולספר לך שגם לי היה מאוד קשה לקבל את הסטומה והגעתי למקומות אפלים ועמוקים בגללה. אני מאוד ממליצה לך על טיפול פסיכולוגי שיעזור לך להתמודד הן עם הסטומה והן עם סוגיית המין. ישנו גם דבר שנקרא טיפול ע"י סרוגייט, בכלל לא הייתי שוללת זאת על הסף במקרה שלך. בכל מקרה, אני באמת ממליצה לך להיעזר בטיפול רגשי כדי להתמודד ולהשלים עם הסטומה, עם עצמך, זה כל כך יכול לעזור! אם היו שואלים אותי, אני חושבת שכל מנוחת לאחר ניתוח סטומה צריך להיות זכאי לשנה לפחות של טיפול נפשי תומך כחלק מתהליך השיקום וההתמודדות.

מאוד מאוד ממליצה להצטרף לקבוצת צעירים עם סטומה. זוהי קבוצה של בעלי סטומה בגילאי 20-40, במסגרת הקבוצה ישנם כמה מפגשים בשנה בהם אנו מדברים על נושאים הקשורים לטווח הגילאים הצעיר יותר. בקבוצה גם תוכלי לפגוש צעירים נוספים במצב דומה לשלך מה שיכול לעזור ולהקל על ההתמודדות. כדי להירשם את צריכה להתקשר לארגון בעלי סטומה (צעירים עם סטומה היא קבוצת בת של ארגון בעלי סטומה) לטלפון 03-5721618 ולבקש להירשם לקבוצת צעירים עם סטומה.

05/02/2012 | 09:41 | מאת: גל

אשמח את תצרי איתי קשר אולי ייצא לנו להיפגש לקפה :) [email protected]

מנהלי פורום סטומה - תמיכה