שלשולים

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

07/12/2011 | 08:26 | מאת: לילי פיינטוך

אמא שלי עברה ניתוח בפי הטבעת להוצאת גידול וכיום, חודש לאחר הניתוח היא עם סטומה. לעיתים קרובות יש לה שלשולים אשר מקשים כמובן על ההתנהלות היומית ובמיוחד קושי הירדמות בלילות עקב תחושה שהשקית תתמלא ותישפך. אשמח לדעת מה דרך הטיפול בשלשולים חוזרים ונשנים אלו. תודה

10/12/2011 | 22:53 | מאת: גרשון

היי. כבוגר החוג ומהותיקים בו... אני יכול להגיד שהציוד שלי עמד עד היום יפה בלחץ של סטומה מלאה "פול" (אני משתמש בהוליסטר). כמובן שעד שהיא תתרגל לזה יהיו לה הרבה לילות לבנים. הדרך הכי בטוחה היא התנסות. אפילו לרשום מה היא אוכלת כל הזמן. אני גיליתי שמרבית מוצרי החלב גורמים לי לשלשול והפסקתי להשתמש בהם כמעט בכלל. בהתחלה אולי יותר לחם כי הוא קצת סופח, וכל פעם לנסות עוד משהו. סבלנות.... מתברר שזו מילת המפתח אצלנו !!! בהצלחה

11/12/2011 | 10:02 | מאת: יבגניה

שלום רב, אני עם סטומה מ95 ועברתי עוד ניתוחים בהחלט תריך סבלנות והתנסות בכל דבר- למצוא מזון מתאים, ציוד מתאים- החלפתי כמה פעמים בין החברות (אם מוצאים ציוד מתאים- אז הוא מחזיק מעמד גם כשמתמלא בגזים ונוזלים) מהמזון- ראיתי שלי עוזרת שיבולת שועל- דייסות על בסיס מים (מוצרי חלב בכלל לא מכניסה לפה, גם שילשולים וגם מעלים חומציות), יש כמה מירות כמו דלעת, בטטה, קישוא-שתמיד עושים טוב לי שי בעיה עם מוצרים שומנים- מאד משלשלים מהפירות- מה שעוזר לי תמיד- רימון, מיץ רימון- יש תרופת סבתא: מכליפת רימון מיובשת בצל- להרתיח בכוס כ10 ק' ואז לשתות - זה עוצר שלשולים ברוב המקרים אך הכל צריך לבדוק- כל אדם הוא אחר ויש יחודיות שלו אז הרבה הצלחה וסבלנות מקווה שזה הטיפים יעזרו

ראשית וחשוב מכל - החלמה מהירה. לגבי השלשולים - לוקח זמן לאחר הניתוח עד שהמעיים חוזרים לתפקד כרגיל. לכן חשוב מאוד להקפיד לפחות בחודשיים- שלושה על דיאטה דלת שארית (להימנע מירקות חיים, פירות, קטניות וכל המלאים למיניהם -לחם מלא, אורז מלא וכו'). אם תדפדפי בהודעות קודמות תמצאי פירוט נרחב לגבי תזונה. ניתן גם להיעזר בתזונאית במידת הצורך. חשוב מאוד להרבות בשתיה על מנת למנוע התייבשות ולהרבות באכילת מזונות עוצרים כגון אורז, תפוח אדמה (מכיל עמילן), בננות וכו'. דבר נוסף שיכול לעזור הוא שימוש באימודיום - לאחר ניתוח מהסוג שאימך עברה מקובל להשתמש באימודיום (וניתן להשתמש בכמויות הרבה יותר גדולות מאשר מקובל באוכלוסיה רגילה) על מנת למצק את היציאה. אפשר גם להגיע ל- 6-8 אימודיום ביום. מוזר לי שהרופאים לא הינחו את אימך לכך עוד בבית החולים. בכל מקרה לקחת את האימודיום רק לאחר שיחה עם רופא אבל מומלץ לדבר עם הרופא בהקדם כיון שאימודיום בהחלט אמור לשפר את המצב בהרבה. לגבי הלילות - הפתרון הפשוט ביותר הוא להשתמש בשקיות גדולות יותר. לכל חברה קיימות שקיות מיוחדות ללילה גדולות מאוד. אלו לא השקיות הרגילות אלא שקיות מיוחדות בעלות נפח מאוד גדול. מחליפים לכזאת שקית לפני השינה ובכך נפתרת הבעיה כיון שהשקית מספיק גדולה להכיל יציאות של לילה שלם (ואני מדברת כמי שבלי שקיות אלו צריכה לקום 2-3 פעמים בלילה על מנת לרוקן שקית). את הקוד לשקית (על מנת להזמין) תוכלי לקבל מאחות הסטומה או ע"י טלפון לחברת הציוד בה אימך משתמשת. אם זה יעזור, את יכולה לאמר לי מהי חברת הציוד שבשקיותיה אימך משתמשת ומהו הקוד (המק"ט) של הבסיס או השקית בהם אימך משתמשת ואני אתן לך את הקוד של השקית הגדולה המתאימה לגודל בסיס זה. זהו הפתרון הכי קל ונח. אם לא, אז הכי פשוט לדעת כל כמה זמן אימך מחליפה/מרוקנת שקית ובהתאם לכך לכוון שעון מעורר על מנת לקום כדי לרוקנה וכך את השעות בין לבין אפשר לישון בשקט. מומלץ גם לא לישון על הבטן מה שיביא ללחץ על השקית ויכול לגרום לצרות. בכל מקרה חשוב לזכור שהשקיות עשויות מחומרים מאוד חזקים ועמידים ושקיות לא מתפוצצות בכזאת קלות. פתרון נוסף ללילות הוא שימוש בשקיקי דיאמונדס של ביומד שעוזרים במיצוק היציאות וספיחת גזים ובכך מאפשרים להחליף שקיות בתדירות נמוכה הרבה יותר. גם זה פתרון ללילות. החיסרון בשקיקי הדיאמונדס הוא שהם עדיין לא בסל (עובדים על זה אבל זה ייקח עוד זמן). אם את רוצה את יכולה ליצור קשר עם יצחקי רוטמן, מנכ"ל ביומד בטלפון 054-5252120 על מנת לקבל דוגמיות של השקיקים להתנסות.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה