ד"ש מהאגף הסגור ....

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

10/11/2011 | 17:44 | מאת: ממיר

כל היום שלשולים ושלשולים .... מהסלון לשירותים, מהחדר לשירותים מהשירותים לשירותים .... HELP מייאש !!!! ועכשיו שיותר קר אז בכלל אני רגישה ומשלשלת יותר בקיצור אני בכלא מצופה זהב יכול להיות שאני מתגעגעת לסטומה ??

10/11/2011 | 19:41 | מאת: זואי

מה אומר ומה אגיד? ככה זה? כנראה... חזקי ואמצי, העניינים משתפרים במידה זו או אחרת.. ואורז. תכניסי לתפריט גם אורז.

13/11/2011 | 09:16 | מאת: ממיר

אם לא, אז אולי כדאי לשקול את זה... חוצמיזה איזה אוכל את אוכלת? תאכלי אורז לבן, פסטות, תפו"א, לחם לבן. ובינתיים, תשתי הרבההההה כי את מאבדת הרבה נוזלים!!!! תחזיקי מעמד ונקווה שישתפר בקרוב :)

13/11/2011 | 09:15 | מאת: ממיר

יש לי תור לגסטרו ב 1/12 כזכור לך אני חות קרוהן כך שדי מפחדת לקחת דברים בלי אישור הגסטרו , נראה מה הוא יגיד לגבי אימודיום

כל כך עצוב לי לקרוא, חייתי כך שלוש שנים ואני לא אשכח כל חיי שנייה מהגיהנום הזה ואני כל כך מבינה ומזדהה. כן אוכל לאמר שזה אמור להשתפר ככל שחולף הזמן, כעיקרון החודשיים-שלושה הראשונים נחשבים לקשים מאוד ואח"כ הדברים אמורים להירגע. אחת הסיבות שניתוחי מעיים נחשבים למורכבים היא זמן ההחלמה הממושך, לוקח למעיים הרבה מאוד זמן לחזור לתפקוד. כעיקרון רק אחרי שנה וחצי המעיים מגיעים לתפקוד האופטימלי שלהם, זה לא אומר חס וחלילה ששנה וחצי זה המצב אך כן לוקח לפחות חודשיים עד שמגיע שיפור ניכר שלאחר מכן הולך וממשיך להשתפר בקצב איטי יותר עד לארחי שנה וחצי אז בדרך המצב מתייצב. תמיד כשרואים חולים אחרי ניתוח לב פתוח ששבוע אחרי הניתוח כבר הולכים ורצים אני קולטת עד כמה השוני בין סוגי הניתוחים גדול. חשוב מאוד מאוד להקפיד על התזונה, אני אכלתי במשך חודשים מרק עוף מרוסק. הייתי מכינה מרק עוף (אמיתי בלי שום אבקות למיניהם) עם עוף, תפו"א, בטטה, גזר, שורש סלרי ושורש טרוזיליה. אח"כ הייתי טוחנת את הכל, מכניסה למקרר וכל פעם מחממת מנה לפי הצורך. עבורי אישית זו היתה התזונה שגרמה להכי פחות צרות. מה שבטוח - בשלב הזה אל תתקרבי לפירות וירקות חיים, קטניות, מאכלים עתירי סיבים (אורז מלא, לחם מלא וכו'). יוצא דופן - בננה ורסק תפוחי עץ שכן עוזרים (בייחוד בננה שנחשבת למאכל עוצר). לגבי לחם - נסי להימנע מלאכול את הקשה אלא רק את החלק הרך. בכלל - אוכל מרוסק/טחון יכול להקל מאוד. אני נמנעתי גם ממוצרי חלב שגרמו לצואה להיות חומצית יותר ולכן שרפו לי את הטוסיק. האוכל בשלב הזה לא יגרום להפסקת השלשולים אבל כדאי להקפיד על מכאלים כאלו שלא יחריפו את השלשולים עוד יותר ושלא יגרמו להם להיות חומצתיים יותר ולכן שורפים יותר. והכי חשוב - אני ממש מקווה שהמצב ישתפר בהקדם ותראי את האור בקצה המנהרה (הוא ישנו, אנחנו פשוט כרגע בסיבוב :-).

1. להקפיד לשתות המון - לפחות 3 ליטר אם לא יותר. לא לשתות מוגז בשום פנים ואופן (גורם לריבוי גזים). גם מקפאין רצוי מאוד להימנע. אני הייתי מוסיפה קצת סירופ פטל (או כל סירופ ממותק אחר) למים כדי שגם יהיה קל יותר לשתות כמות כה גדולה וגם כדי להוסיף סוכרים לגוף (עוזר להיות פחות תשושים ומותשים מכמות היציאות). 2. חשוב לערוך בדיקות דם באופן תדיר לוודא שאת לא מאבדת מלחים ושאר חומרים חשובים עקב ריבוי היציאות. 3. בכלל מומלץ להיעזר בדיאטנית על מנת לבנות תפריט שמחד לא יגרום ליותר יציאות וליותר חומציות ממה שכבר יש ומאידך ידאג לספק לך את כל מה שהגוף צריך. 4. מומלץ לקחת כדורי מולטיויטמין על מנת להוסיף לגוף את כל הויטמינים שהוא צריך ושסביר להניח שאת לא מאבדת בגלל כמות היציאות הגבוהה.

13/11/2011 | 09:36 | מאת: ממיר

יש לי בעיה עם תזונאית , כשהייתי בבהחולים סורוקה טיפלה בי תזונאית מדהימה בשלם אלין ישראל אשר בפירוש העמידה אותי על הרגליים !!! אבל בתור חברת קופת חולים לאומית לא נותנים לי התחייבות להמשיך טיפול איתה וכרגע אני נמצאת במצב שאני מחפשת תזונאית וזה מעצבן אותי כי אלין מכירה את המצב שלי ויודעת את כל הבעיות ומה חויתי ומעצבן אותי שלא מאפשרים לי המשך טיפול איתה כך או כך אני השבוע אפגש עם תזונאית ואגיע עם מחברת מלאת שאלות כי באינטרנט אני כל הזמן רואה דברים סותרים שניתן או לא ניתן לאכול כאשר יש קרוהן ונ כבר מבולבת, לגבי החלב מתכוונת לנסות מהיום חלב דל לקטוז כי קשר לי לוותר על הנס של הבוקר ... חוצמזה יקירתי אני שולחת לך המון אהבה וחיזוקים מקווה שטיפולים החדשים יעזרו אני חושבת שאת מדהימה והכוחות שאת מפגינה ראויים להערצה , שולחת הרבה אהבה . ממיר

מנהלי פורום סטומה - תמיכה