עוד ביטוח לאומי (שאלה לגרשון)

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

01/11/2011 | 08:43 | מאת: קרן

תודה גרשון. על סמך ניסיוני - תשובותיך מדויקות :-) הייתי צריכה תחילה לסיים את מכסת ימי המחלה שנצברו במקום העבודה שלי, ורק לאחר מכן להגיש את התביעה (תיק עב כרס) בביטוח הלאומי. התוכל לברר בעבורי עוד כמה עניינים? קצבת הנכות שלי זמנית עד סוף יוני 2012. אני מניחה שלפני מועד זה אוזמן לוועדה. בינתיים - מאז הוועדה שקבעה את זכאותי - לצערי הרב הסטומה תהיה כנראה קבועה ולא זמנית. כרגע, כיום, אני מעוניינת מאוד לשוב למעגל העבודה, בחצי משרה, למשרה לא מלחיצה כבעבר. ניסיתי לברר השבוע במענה של הביטוח הלאומי אם שובי לעבודה ישלול ממני את הקצבה. הפקידה שאלה אותי "איזו קבוצה אני בלרון". לא היה לי מושג על מה היא מדברת. לא נתקלתי במונח הזה מעולם בשום מכתב שנשלח אליי. היא בדקה אצלה ומתברר שאני ב"קבוצה ב' בלרון". ניסיתי לבדוק באינטרנט מתברר שהמונח הזה מתייחס לחוק חדש יחסית "חוק לרון" המעודד נכים לעבוד. השאלה שלי היא - אם כרגע אני אכן בקבוצה הזאת, שלא ידעתי על קיומה, וקצבתי 2,500 ש"ח בחודש, כמה מותר לי להרוויח - בלי שתישלל ממני הקצבה הזאת שחשובה לי מאוד במצבי הכלכלי העגום? תוכל לברר אצל עמיתיך? תודה רבה!!!

01/11/2011 | 22:24 | מאת: גרשון

היי קרן. ההסבר פשוט ...( בשפת ביטוח לאומי..) עד לא מזמן החוק איפשר קבלת גמלת נכות ב-2 תנאים אחוזים רפואיים מעל 40% וצימצום כור השתכרות של 50% לפחות.ואז כאשר מישהו רצה לחזור לעבודה היה פשוט לו לחשב את סף ההכנסות. מחר אפרט איך מתייחס היום חוק לרון בניסיונו לאפשר לכמה שיותר נכים לחזור לעבודה וגם לשמור על הגמלה וזכויותיה הנלוות. כמו כן באתר : www.btl.gov.il יש הסברים ומחשבון חישוב לנושא. בשעור של מחר נתקדם הלאה !!! :)

דבר ראשון - אני לא מאמינה! כתבתי את כל ההסבר ואז בטעות סגרתי את הדף והכל הלך לאיבוד ועכשיו אני צריכה לכתוב הכל (וכפי שתראי זה הרבה) מהתחלה. באסה (אייקון זועם, אייקון מאוד זועם, אייקון מאוד מאוד זועם). עד לפני מספר שנים המצב היה שכל מי שקיבל קצבת נכות היה זכאי לעבוד עד לסכום מקסימלי די זעום (אלף ותשע מאות ומשהוא שקל אם אני לא טועה). אם עבדת יותר מהסכום הזה (כי למשל ניסית לחזור לעבוד) אז אוטומטית איבדת את כל הקצבה שלך ואף זומנת לועדה חוזרת בה לרב גם איבדת את אחוזי איהכושר שנקבעו לך. שימי לב כי תקרת ההשתכרות שנקבעה היא פחות אפילו מחצי משרה או אפילו משליש משרה. המצב שהיה לכן גרם לנכים רבים שלא לנסות לחזור לעבודה. כי אם ניסית לחזור לעבודה, לא רק שאיבדת את הקצבה ואת אחוזי הנכות, אלא יותר גרוע, אם גילית לאחר זמן שגופך אינו מסוגל לעמוד בעבודה כפי שייחלת או לךחלופין חלה הידרדרות בבריאותך, היה עליך להתחיל את כל תהליך הבקשה לזכאות מהתחלה כולל תקופת ההמתנה של 90 יום. המצב האבסורדי הזה גרם לכך שרב מולחט של הנכים לא ניסה אפילו לחזור לעבודה מתוך חרדה קיומית כלכלית כי מילא לאבד את הקצבה (שזה טוב אם אתה יכול לחיות ולהסתדר לבד) אבל הפחד שלא תצליח בנסיון החזרה לעבודה ואז תישאר בלי כלום ותטרך לעבור את כל התהליך מההתחלה ולחכות 90 יום המתנה (כשאין לך ימי מחלה כי אתה עובד ממש חדש) פשוט גרם לרובן המוחלט של הנכים שלא לקחת את הסיכון של חזרה לעבודה. ב- 2009 שונה המצב למה שנקרא כיום חוק לרון. חוק זה בעצם נחקק על מנת לשנות את המצב ולעודד נכים בחזרתם לעבודה ע"י כך שהוא לא שולל מהם את הקצבה בבת אחת מרגע שעברו רף השתכרות מסוים אלא עושה זאת בצורה הדרגתית, כלומר, ככל שהנכה מרויח יותר כך תקטן קצבתי באופן יחסי. בנוסף, מובטחת לנכה רשת ביטחון - הווה אומר, שאם ניסה לחזור לעבודה ולא עלה בידו, אזי הוא יחזור ויקבל את הקצבה ודרגת אי הכושר הקודמים שהיו לו ללא שאלות וולא שום ועדה או תהליך בירוקרטי כלשהוא.רשת הביטחון הזו נשמרת לך לשלוש שנים מיום שניסית לחזור לעבודה. החוק לא מושלם ויש בו עדיין בעיות אבל הוא ללא ספק משפר את המצב לאין שיעור ממה שהיה קודם. את יכולה לקרוא עוד פרטים על החוק באתר המוסד לבט"ל בלינק הבא: http://www.btl.gov.il/benefits/Disability/laron/Pages/default.aspx ישנו באתר גם מחשבון שבו את מכניסה את פרטייך (גובה אחוזי הנכות שלך, דרגת אי הכושר שלך, המשכורת אותה תרויחי מעבודה) ומקבלת כתשובה את סכום הקצבה שתקבלי. כך ץוכלי לקבל תשובה מדויקת על כמה תקבלי קצבה באם תחזרי לעבודה. הלינק למחשבון הוא: http://www.btl.gov.il/BENEFITS/DISABILITY/LARON/Pages/Calculator.aspx

מנהלי פורום סטומה - תמיכה