תו נכה לרכב

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

30/10/2011 | 22:03 | מאת: קרן

שלום לכולם, האם מישהו מכם הוציא תו נכה לרכב? אם כן: כיצד? אילו מסמכים יש להציג בפנייה למשרד הרישוי? במה כדאי להצטייד? לעתים הוצאת תו נכה נראית לי לא מוצדקת ב'מצבי'. יש אנשים בלי רגליים, לי בסה"כ אין מעי ויש שקית קקי... אבל בשבוע שעבר הלכתי קילומטרים ברגל, התעייפתי מאוד (כי הכושר שלי עדיין על הפנים) וריחמתי על עצמי עד מאוד :-) יש המלצות/עצות מבעלי ניסיון?

30/10/2011 | 22:15 | מאת: גרשון

היי קרן.ראשית אפשר להוריד טפסים מאתר האינטרנט של משרדי ממשלה, משרד התחבורה. חשוב לציין לא משרד הרישוי אלא מ. התחבורה. יש לצרף את המסמכים הרפואיים (ההסבר באתר הוא טוב) ושולחים לתא דואר שלהם. חשוב לדעת אין להם מענה טלפוני, אלא פקס בלבד. ו... כן צריך להעזר בהרבה סבלנות.!!!

30/10/2011 | 23:36 | מאת: זואי

בתקופה בה בכל חצי שנה מצאתי את עצמי בניתוח. לא אישרו לי.

אני סופר מבינה את מצבך קרן, הצורך למצוא שירותים ו-ע-כ-ש-י-ו (כמה מוכר למרבה הצער) בהחלט מצדיק לטעמי תו נכה אבל לצערי זה לא מה שמנחה את משרד התחבורה. מבחינתם, ההצדקה היחידה לקבלת תו נכה היא תלות ברכב וקשיים בהליכה (דהיינו בעיות בגפיים התחתונות). לי יש תו נכה אבל לא בגלל הסטומה אלא בגלל שיש לי בעיות מפרקים ולכן אני מתקשה ללכת ונעזרת בקביים. עדיין לא שמעתי על מישהוא שהצליח לקבל תו חניה מהסיבות שאת מפרטת (ושוב, שלא תהיה אי הבנה, בעיני אלו סיבות שסופר מצדיקות תו נכה אבל לא אני קובעת למרבה הצער). אם את כן רוצה לנסות - היכנסי לאתר של משרד התחבורה. יש שם הסבר מפורט על תהליך הבקשה לתו נכה, אילו מסמכים יש למלא, אילו אישורים רפואיים יש לצרף ולאן לשלוח. חשוב לצרף מסמכים מרופאים מומחים (ולא מרופא משפחה בלבד) ושיהיו מנוסחים בצורה ברורה וכזו שמבהירה היטב את הצורך שלך בתו הנכה. קחי בחשבון שזה גם לוקח המון המון זמן (יש להם 90 יום להשיב לך והם בדר"כ שולחים את התשובה ביום ה-89...). מחזיקה לך אצבעות ותעדכני אותנו!

01/11/2011 | 14:15 | מאת: זואי

גם עם המוני מסמכים מרופאים מומחים, מן הסתם תתקבל התשובה שאני קיבלתי - הם רוצים מכתב מנוירולוג אשר מצביע על מצב הגפיים... העברתי להם הכל, כולל היה שם איזה מסמך עליו החתמתי עו"ד. (חיתום או משהו כזה, כבר לא זוכרת). אבל לנסות תמיד כדאי. הרי לכל אחד יש את "התיק" שלו..

מנהלי פורום סטומה - תמיכה