פסח - מצות

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

13/04/2011 | 11:28 | מאת: זואי

בשנה שעברה הייתי ממש טרייה עם הסטומה בפסח, ואחרי התנסות אחת... הבנתי שזה עשה לי ממש רע בבטן. היום אני אוכלת כמעט הכל, אז שואלת את המנוסים, איך צולחים את פסח?

אם עברה כבר מעל שנה ועכשיו את כבר יכולה לאכול מגוון רחב יותר של מאכלים, אז אני מאמינה שגם עם מצות לא צריכה להיות לך בעיה. תנסי עכשיו חתיכה קטנה ותראי איך זה מגיב. אם עבר בשלום, תנסי חתיכה יותר גדולה וכו'. לי אישית אין בעיה עם מצות, להיפך. לי יש עדיין עצירות ודווקא מצות עוברות אצלי יותר טוב מלחם :))) איזה באסה שאין סמיילים......

15/04/2011 | 03:58 | מאת: בעלה של מרים

האם הבעיה במצות זה רק במצות קשות או גם במצות רכות, השאלה היא לאחת שממש ממש סמוכה לניתוח?

גם אני, אחרי הניתוח כשניסיתי מצה עם שוקולד (המאכל הלאומי בפסח, לפחות אצלי) קיללתי אח"כ את עצמי ואת כל העולם. שנה אחרי אני חוגגת על מצה עם שוקולד (בדיוק מונחת לפניי צלחת ריקה שפעם היו בה שתי מצות עם שוקולד... התחזרתי...) ואין שום בעיה. זה נכון לא רק למצה אלא להרבה דברים. אחרי הניתוח לא יכולתי לאכול כמעט כלום, היום אני הרבה פחות מוגבלת למרות שעדיין יש דברים שאני לא יכולה לאכול בכלל ויש דברים שאני יכולה לאכול באופן מדוד. הכל זה עניין של ניסוי וטעיה ומה שטוב לאחד יכול להיות רע לאחר ולהיפך. את פשוט צריכה לנסות, אבל בהחלט, שנה אחרי הניתוח, אמורות להיות לך הרבה פחות בעיות עם אוכל. דרך אגב - על איזה רקע הגעת לסטומה? קרוהן, קוליטיס, סרטן או צרה אחרת?

15/04/2011 | 14:26 | מאת: זואי

אני הגעתי לסטומה עקב אנדומטריוזיס קשה. ככל הידוע לי אני השלישית ש"זכתה" לזה בגלל המחלה. אנדומטריוזיס זו מחלה של התפשטות תאי רירית הרחם באגן, ומכיוון שאובחנתי באיחור של 17 שנים, הנזקים בבטן היו רבים. מוקד גדול חדר (גם) למעי הגס ובינואר שנה שעברה נכנסתי לניתוח חירום בגלל חסימת מעיים. אחרי 8 שעות התעוררתי עם סטומה, הפחד הכי גדול שלי.. יותר מפחד מוות. כולי תקווה שבחודשים הקרובים אסיים את הרומן עם הסטומה ואקבל איכות חיים שלמה (כאבי האנדו לשמחתי חלפו. מטרה זו הושגה בניתוח). לגבי המצות, אתמול נישנשתי פיסה קטנה והרגשתי חגיגית. לא נצפו התרגשויות מהזרבוב. בקרוב אארגן לי מצה מטוגנת שאני כ"כ אוהבת ומקווה שגם זה יעבור בשלום.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה