בסיסים

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

13/04/2011 | 07:34 | מאת: דודי

שלום לכל חברי הפורום הנפלא רציתי לברר איתכם 1.כל כמה זמן מומלץ להחליף בסיס למרות שהאחיות אומרות אחת לשלושה ימים שזה לא נוח במיוחד 2 אם ידוע לכן על איזו שבלונה שאפדר לחתוך את הבסיס בצורה אחידה על מנת למנוע הפרשות מסביב שלא יגעו בעור בתודה דודי

13/04/2011 | 11:19 | מאת: זואי

הי דודי, אני מחליפה כל ארבעה ימים (סופרת גם את יום ההחלפה) פשוט הבנתי שככה זה עם הסטומה שלי. ביום הרביעי הזרבוב פשוט מתחיל להציק ולגרד לי סביבו. אצלי גם מכיוון שכל הזמן הסטומה משנה גודל, אני נאלצת לגזור בסיסים בכל פעם מחדש ולפעמים הגזירה משתנה. אמנם אחיות סטומה אמרו לי לגזור חור שגדול במעט מהסטומה, אבל אני אוהבת שלא נשאר הרבה רווח, כך גם יש לי פחות גירוי בעור. הרבה טירחה, אבל מרגע החלפת הבסיס אני די "שוכחת" מהזרבוב עד שכאמור הוא מתחיל עם ענייני ה"צומי".

13/04/2011 | 11:44 | מאת: שי

היי, 1.התדירות של החלפת בסיס מאוד אינדיבידואלית ומשתנה מאדם לאדם יש כאלה שמחליפים כול יום ויש כאלה שמחליפים פעם בארבעה ימים.אני אישית מחליף כול יומיים מקסימום שלושה כי אז הבסיס כבר רופף ויש סיכון של דליפה. 2.אני אישית לא משתמש בשבלונה ופשוט חותך לפי הקו של הקוטר הרצוי. כדי למנוע הפרשות ודליפות בעור,תנסה להשתמש בפסטה,שמים אותה על הסיס מסביב לקוטר החתוך ואז ששמים את הבסיס על הגוף זה יוצר מגן,אני מתיחס לזה כמו רובע ששמים בשיש אבל כול אחד והשריטה.

13/04/2011 | 12:40 | מאת: זואי

פעם הראיתי למכרה חדשה איך נראה בסיס. אמרה לי סליחה כן, אבל זה נראה כמו פתח ביוב... כמה צחקתי.. מה שנכון נכון..

עושה רושם שאתם לא משתמשים בפסטה (?) אם זה כך, אז שי צודק, ממש ממש כדאי להוסיף פסטה, זה יאטום מסביב לסטומה וימנע מהצואה לדלוף על העור. זה גם מאריך את החיים של הבסיס. דודי, כמה זמן אתה אחרי ניתוח? אם אתה בחודש-חודשיים הראשונים אחרי ניתוח, אז הסטומה עדיין משנה צורה וגודל ויש צורך למדוד. כל חברות הציוד מצרפות לקופסא של השקיות שבלונות למדידת הסטומה. צריך רק לסמן עם טוש על הבסיס ולגזור. ריפוי בעיסוק ;)

רציתי להגיד לך שבעצם בכל חנות ללבני נשים יש אותם. תבקשי תחתון רגל.

13/04/2011 | 22:40 | מאת: רן רובינשטיין

היי דודי, קודם כל רציתי לציין שבעניין ההחלפות אני די עצלן - אני מחכה שהמדבקה תחלש, אז עוד משפצר קצת את ההדבקה, ואז עוד, ורק כשממש חייב מחליף :P זה יוצא לדעתי ארבעה או חמישה ימים. חוץ מזה פסטה באמת עוזרת לאטימה. אני הייתי שם שכבה דקה של פסטה בטבעת על העור ממש צמוד לסטומה, ואז שם את הבסיס ישר על זה כדי שיתפוס צורה וימלא את הרווחים. עם זאת בחודשים האחרונים עברתי להשתמש בטבעת אטימה של הוליסטר ומבחינתי זה עולם אחר (לי דווקא אין סטומה שקועה וזה עדיין מעולה). ההמלצה הכי טובה היא פשוט לנסות את האפשרויות ולראות מה עובד, כי לכל אחד צורה קצת אחרת ודרישות אחרות. לקולופלסט יש גם סטריפים לאטימה שהם מעולים, ולהוליסטר טבעות אטימה. אפשר גם לנסות אותם בשילובים כיד הדמיון (הייתה לי תקופה שעבד לי מעולה סטריפ + פסטה). הרי בינינו, העיקר זה להנות מהתהליך, לא? :P צ'או

זמן החלפת הבסיס תלוי בך ומשתנה מאדם לאדם. יש אנשים שצריכים להחליף כל יום ושמעתי על אנשים שגם מחזיקים שבוע וחצי עם אותו בסיס. העיקרון הוא למצוא את קו המשווה - מצד אחד להחליף כמה שפחות (כל החלפה סתם מגרה את האזור שמסביב לסטומה), מצד שני לא להגיע למצב בו הקקי מתחיל לחלחל מתחת לבסיס ולצרוב את העור ובטח ובטח לא להגיע למצב בו יש דליפה או שהבסיס מתפרק כי אז בכלל יש בלאגן. אני אישית מחליפה כל 5 ימים. אתה יכול להתחיל ממספר הימים שאתה מחליף בו כרגע ולנסות להוסיף יום. תנסה ככה כמה החלפות (3-4 החלפות) ותראה האם זה בסדר, כלומר האם כשאתה מחליף אין עדיין חלחול של הצואה מתחת לבסיס אל העור, האם אין אדמומיות וגירוי של העור מתחת לבסיס והכי חשוב האם הבסיס לא דלף או התפרק. אם אחרי כמה החלפות ראית שהכל בסדר אז סימן שאתה יכול באופן קבוע להוסיף יום למס' הימים שאתה משתמש באותו בסיס. ואז אפשר להוסיף עוד יום ולראות מה קורה וכך הלאה. אני אישית בהתחלה החלפתי כל שלושה ימים. אז הוספתי יום וראיתי שגם ארבעה ימים זה בסדר ואז הוספתי עוד יום וגיליתי שגם חמישה זה בסדר. ואז הוספתי עוד יום וגיליתי ששישה ימים אצלי זה כבר יותר מדי כי הצואה חלחלה מתחת לבסיס וגרמה לגירוי העור במקרה הטוב וסבלתי מדליפות (שגרמו לי להחליף בסיס SOS). אז נשארתי עם חמישה ימים וזהו. כמובן גם שככל שתשקיע בהחלפה יותר ותעשה אותה בצורה מסודרת בלי לחפף ותשתמש באמצעי הדבקה (ספריי מחזק דבק, טגאדם וכו') כך הבסיס יחזיק אצלך יותר זמן.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה