בעל סטומה טרי

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

23/08/2011 | 20:03 | מאת: אבי קורן

שלום לכולם לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח להסרת גידול קרוב לרקטום. יצאתי מהניתוח עם סטומה זמנית לשלושה חודשים וכולי תקוה שתקופה קשה זו תעבור כהרף עין, לא קל לי כלל עם הכאבים שעדיין ישנם ועם הגועל העצמי שיש לי. למדתי על בשרי שאכילת ירקות ופירות מסוגים שונים בכמות רבה יחסית גרמה לי לכאבי חזקים מאוד במעבר במעי עד ליציאתם. אני מאחל לכולכם הבראה מלאה

וברוך הבא! אני מניחה שהניתוח עבר בשלום..? אתה עדיין בשלב מאוד מוקדם אחרי ניתוח וזה נורמאלי לסבול עדיין כאבים, אבל זה משתפר, מבטיחה! מדהים אותי כל פעם מחדש שהרופאים אומרים ששבועיים אחרי אפשר לאכול הכל..... מניסיון (לא רק שלי, אלא של הרבה אחרים), זה לגמרי אבל לגמרי לא נכון. אחרי ניתוחי מעיים ובפרט ניתוחי סטומה רצוי מאוד לשמור על הדיאטה דלת הסיבים/דלת שארית לפחות למשך שלושת החודשים הראשונים. לפחות! למעיים לוקח הרבה יותר משבועיים להסתגל אחרי ניתוחים כאלה. אז בבקשה, בזהירות עם האוכל. חוצמיזה איך אתה מסתדר עם הסטומה? הטיפול בה? יש לך קולוסטומי או אילאוסטומי? אני יכולה להבין את תחושת הגועל בהתחלה, אבל אני אישית מאוד מהר התגברתי עליה, כי תכלס מה זה משנה מאיפה או מאיזה צד זה יוצא...? זה אותו קקי, לא? הרי כל החיים עשינו את זה רק מהצד האחורי, אז פתאום עכשיו כשזה בא מקדימה, אז אנחנו כאילו "אמאל'ה....איכסססס מה זה????" אבל בינינו, מה לא ראינו קקי אף פעם? הרי עשינו את זה כל חיינו חחחחח לי אישית, לא מפריע. אם זה לא מריח וזה לא מרעיש ולא רואים את זה, אז מה אכפת לי שזה שם? אני אישית מרגישה הרבה יותר טוב עם עצמי והדימוי העצמי שלי הרבה יותר גבוה עכשיו כשאני מרגישה בריאה יותר ולא חולה כל הזמן. מה אתה אומר? מאחלת לך החלמה קלה ומהירה והמון והמון הצלחה בניתוח הסגירה!! ובינתיים, עד אז, תרגיש חופשי לפנות אלינו בכל שאלה ואנחנו נשתדל לנסות לעזור כפי יכולתנו ע"פ הידע והניסיון האישי שלנו. המון בריאות!

25/08/2011 | 01:38 | מאת: זואי

החלמה מהירה!! מצטרפת להודיה, לוקח זמן והכאבים יחלפו. מקווה שאתה גם נוטל משככים ע"פ הצורך. מנסיוני, ושנאתי לכאב, לא בחלתי במה שכמובן מותר לי רפואית, וכשלא כואב - אתה נייד יותר, פעיל יותר ואיזור הניתוח מתגמש ומחלים טוב יותר ומהר יותר מאשר כשכואב ואז הכל מכווץ וגם התנועה מוגבלת. וגם לגבי המזון - מאוד מאוד הקפדתי על תזונה בחודשים הראשונים עם הסטומה. בפירות לא נגעתי 4 חודשים, וירקות, בהתחלה גם נמנעתי (טריים) עד שחזרתי לאט לאט. ירקות טריים קילפתי (גם עגבניות) והיו ירקות שבישלתי ואכלתי בהפרדה ואז שילבתי כדי לראות מה תגובת הגוף. ממש כמו תינוק שמתחיל טעימות... לקח לי גם זמן עד שחזרתי לאכול מאכלים מקמח מלא וכו'. מאחלת לך רפואה שלמה, ושבצ'יק יעברו החודשים ואיך שתתחיל להתרגל לשקית, כבר תיפרד ממנה.

ברוך הבא אל הפורום! מאחלת לך מקרב לב הרבה בריאות והחלמה מהירה. לרב רצוי לא לאכול כלל ירקות, פירות ומאכלים עתירי סיבים לפחות בחודשיים שלאחר הניתוח וגם אח"כ לאכול אותם במינונים קטנים ולפי יכולת המעיים, כך שבשלב כה מוקדם לאחר הניתוח, עדיין מומלץ עבורך להימנע ממזונות שכאלו. בפרט, כיון שהמדובר אצלך בסטומה זמנית, הייתי מוד ממליצה לשמור הן על הסטומה, הן על התזונה והן על הגוף בכלל על מנת לעזור לגוף בהחלמה ולא להקשות על עבודת המעיים. זה יעזור מאוד לגופך על מנת להגיע לניתוח סגירת הסטומה במצב טוב ככל האפשר מה שיתרום להחלמה מהירה וטובה יותר מניתוח הסגירה וחזרת המעיים לתפקוד (לאחר הסגירה) בצורה מיטבית.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה