רקע

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

23/07/2011 | 12:21 | מאת: עופרה

בשנה האחרונה החמרה במחלה. הניתוח לא היה צפוי, אחרי איפוז במיון מצאתי את עצמי יום למחרת עם סטומה. נותנים לדלקת להחלים והמטרה לסגור את הסטומה. לפני הניתוח לא ידעתי מה זה סטומה והיום אני פוחדת לחזור למצב הקודם.

איזו מחלה? קרוהן/קוליטיס? מה היתה הסיבה לניתוח ולסטומה (פיסטולות, חסימת מעיים וכו')? מה הסיבה שבעטיה הוחלט כעת על סגירת הסטומה? נסי גם למקד עם עצמך מהם החששות שלך עכשיו מסגירת הסטומה - שהמחלה (פיסטולות, חסימה או מה שגרם ליצירת הסטומה) תחזור? שהמעיים לא יחזרו לתפקד כמקודם? הצלקת? נורא חשוב לנסות למקד לעצמנו את החששות. כדאי ורצוי לדבר עליהם עם הרופא שלך כדי לקבל מענה רפואי שיעזור בהפחתת החשש מהבחינה השכלית. בנוסף מומלץ להיפגש עם פסיכולוגית או עובדת סוציאלית ולדבר איתה על החששות הללו ולהכין את עצמך לניתוחו ברמה המנטלית. מומלץ גם שיהיה לך ליווי פסיכולוגי גם בתקופה שלאחר סגירת הסטומה, שיהיה מישהוא שילווה אותך ויעזור לך לעבד את כל מה שקרה שהוביל אל הסטומה וילווה אותך עם החששות היומיומיים ועם ההסתגלות לחיים בלי הסטומה.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה