לדנה..

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

17/07/2011 | 16:12 | מאת: ליאת

הי חמודה, הכי חשוב שבאמת אחות סטומה תראה את בנך . מגבוני הגנה ממה שאני הבנתי אי אפשר על עור מגורה כי יש בזה אלכוהול. הסטומה של הבן שלי בולטת אז זה אולי יותר קל..בכל מקרה מה שאני עושה : 1. גוזרת את הבסיס לפי הקוטר של הסטומה.(אחרי שאת מדביקה את הבסיס נשאר לך ביד את החלק השקוף של הבסיס הגזור. אני שומרת לי אחד כזה וכל פעם שאני צריכה לגזור בסיס אני שמה את זה על בסיס חדש משרטטת עם עט ואז גוזרת)כמובן תמיד עדיפ קטן יותר ממה שצריך ואח"כ אני מסדרת.. 2. גוזרת מהבסיס אטימה פס ארוך דק. 2. מקלחת אותו עם הרבה סבון:) 3. מייבשת טוב טוב את האיזור ושמה על הסטומה מגבון יבש(מטליות לשימוש רב פעמי -לא קשור למוצרי הסטומה) שמה את האבקה ונושפת.. 4. בודקת אם החורים שגזרתי טובים ואם לא מרחיבה קצת 5. משפשפת את הבסיס עם הידיים זה מחמם אותו ואז זה נדבק טוב יותר. מדביקה את טבעת האטימה על הבסיס עצמו (לא ממש צמוד לחור כי אח"כ זה נוזל לצדדים קצת 6. מדביקה את הבסיס על העור, מהדקת עם היד את הצדדים. ואת החלק שבתוך העיגול מהדקת עם קיסם אזניים מסביב לסטומה. 7. שמה שקית. אני לא מחליפה בסיס כל יום אלא כל יומיים. לשאלתך, המתוק שלי עבר ביופסיה של המעי הגס לשלול הרישפוננג וב"ה התוצאות תקינות. עוד חודש יעשו לו בריום ואז יחזירו. עשיתם השבוע שוב חוקן, לא? מה מצב הדלקת? מה הרופאים אומרים? בהצלחה רבה! ליאת

17/07/2011 | 19:48 | מאת: דנה

היי ליאת איך שאת עושה ככה התחלתי לעשות גם לשים פס של טבעת אטימה מסביב לסטומה עד שאני אקבל את הטבעות שהזמנתי וגם הזמנתי מגבונים להגנה של ביו מד הם ללא אלכוהול ואני שמה לו וברוך ה' הכוויה עברה אחרי יומיים בערך ומצב העור נראה הרבה יותר טוב, עדיין מעט אדום. אני מחליפה לו בסיס כל יום כי אני פוחדת שבמקלחת יחלחלו לו מים ואז יהיה דליפה או משהו אני מקווה שהאודם הוא לא בגלל תדירות ההחלפה. עשינו חוקן בריום יש תשובות טובות, הדלקת במעי הגס חלפה והשבוע יהיה דיון רנטגני (זה דיון שעושים הכירורגים על הבדיקות) ויודיעו לי מה הלאה ורוב הסיכויים שיחליטו על ניתוח סגירה עם כריתה של 3 ס"מ מהמעי מהאיזור שהיה בו חסימה. אני שמחה שאין לבנך הירשפרונג שיהיה לכלום רק בשורות טובות

מגבוני ההגנה של הוליסטר, קונווטק וקולופלסט אכן מכילים אלכוהול ולשים אותם על עור מגורה ממש לא כדאי. זה היתרון שבמגבונים של ביומד - הם מבוססי סיליקון ואינם מכילים אלכוהול וניתן ואפילו רצוי להשתמש בהם על עור מגורה, הם עוזרים בהעלמת האודם והגירוי. הבעעיה היחידה והעיקרית עם המגבונים של ביומד היא שהם לא בסל הציוד והם די יקרים :-(

מנהלי פורום סטומה - תמיכה