סיעור מוחות...

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

20/06/2011 | 21:15 | מאת: זואי

כבר חודשיים אני מתמהמהת עם סגירת הסטומה, רק בגלל השביתות. בחדשות היום אמרו שאם דברים לא ישתנו אז ביולי תהיה החמרה בעניין השביתות. אני סקפטית לגמרי אם יהיה לי תאריך ביולי. מה דעתכם על ניתוח כזה בפרטי??

רגע, אז זה סופי שאפשר לסגור??? אם כן, אז וואו אני ממש ממש שמחה לשמוע! ואם אכן אפשר כבר לסגור, אז אני הייתי הולכת על זה, כי אולי בכלל דרך מכבי זהב את יכולה ואז זאת אמורה להיות רק השתתפות קטנה יחסית. אבל הבעיה שהרופא שלך לא עובד עם מכבי זהב ואליו את יכולה ללכת רק בפרטי לגמרי, שזה באמת המון כסף. דעתי החד משמעית היא, שאם באמת הרופאים אומרים שזהו, אפשר כבר לסגור את הסטומה, אז אל תתמהמהי עם זה. אם יש אפשרות דרך מכבי זהב ללכת למנתח שכן בהסדר עם מכבי זהב, אז מאוד כדאי כבר לעשות את זה ולא לחכות. אני הבנתי גם שככל שמחכים יותר, הרקטום מתנוון יותר ועדיף לעשות את זה כמ שיותר בזמן. אולי תחכי עד יולי, תראי מה קורה עם השביתות והכל, ואם עדיין אין סיכוי שתתקבלי לניתוח, אז תפני למכבי זהב - דרך מכבי זהב הם הרי יכולים לקבוע לך לתוך כמה ימים את הניתוח. בכל אופן, אלה השיקולים שאני הייתי עושה. בהצלחה יקרההההה!!!

21/06/2011 | 00:25 | מאת: זואי

חכי טיפהל'ה עם החגיגות. זו סתם מחשבה שעלתה לי כשראיתי בטיוי איך הפקידות אומרות שתורים נקבעים לעוד חצי שנה... הרי מה שברור הוא השלב הבא. שזה ממילא בדיקה בהרדמה שעשויה להוביל לסגירה תוך כדי ולכן תהיתי אם לבצעה פרטי מלכתחילה. פשוט לא הסברתי את עצמי היטב קודם. אבל אני בכללית... ואין לי ביטוח פרטי... אוף. אני מתחילה לאבד סבלנות. לא רק התחת שלי מתנוון.

הי זואי, אני כל כך מבינה את התסכול שלך מהדחיות החוזרות והנשנות. אני מתחרפנת מדחיית התורים לשלל הרופאים המטפלים בי שנמרחת על חודשים, אז אני לא רוצה אפילו לחשוב איך הייתי מרגישה לו היה מדובר בניתוח. ראשית, לגבי ניתוח פרטי וביטוחים, אין צורך בהכרח בביטוח פרטי, גם דרך הביטוח המושלם והפלטינום של הכללית ניתן לבצע ניתוחים פרטיים, רק צריך לברר מיהם הרופאים שהביטוח מכסה והיכן (זה הרבה יותר מוגבל מביטוח פרטי, זה נכון). אני אישית, וזו דעתי האישית בלבד, לא הייתי מבצעת ניתוחי מעיים בבתי חולים שאינם ציבוריים (דהיינו אסותא, מדיקל סנטר וכיו"ב). ניתוחי מעיים, גם הפשוטים שבהם הם יחסית מורכבים ואותי תמיד מטרידה השאלה מה יקרה במידה ומשהוא יסתבך. במקרה שכזה, נכון שגם באסותא ובמדיקל סנטר יש טיפול נמרץ ומענה חירום, אבל לא ניתן להשוות זאת לבית חולים ציבורי גדול בו יש טיפול נמרץ גדול ומנוסה ומגוון מחלקות (קרדיולוגיה, נוירולוגיה, אורולוגיה, אורתופדיה, גסטרואנטרולוגיה וכו') שנותנות מענה בעת הצורך. שלא לדבר על כך שהכירורג המנתח שלך יימצא בביה"ח הציבורי באופן יומיומי ובנוסף לו צוות כירוגים מלא של המחלקה הכירורגית ואילו בביה"ח הפרטי הוא יגיע רק לאחר סיום יום העבודה שלו בביה"ח הציבורי ולא יהיה זמין באופן מיידי. לצערי, כמי שהסתבכה קשות בכל ניתוח שלה, השיקול הזה שלי הוכח כהכרחי, לפחות במקרה שלי. מעבר לכך, סורי שאני לא אשת בשורות אבל אני די סקפטית אם ניתן לנתח אותך ספציפית באופן פרטי כיון שאת למעשה זקוקה לשני רופאים שונים שיבצעו את הניתוח יחדיו. הסיכוי למצוא שני רופאים טובים כאלו ששניהם מכוסים ע"י הביטוח המושלם ועובדים באותו בי"ח פרטי לא נראה לי גבוה במיוחד... ברמה אחרת, כיון שאני נמצאת המון בבתי חולים (על בסיס יומי כמעט), אני יכולה להגיד לך שמה שאני רואה הוא שבגלל השביתה, בימים שבהם אין שביתה, הרופאים (מתוך כוונה טובה, שלא יהיה ספק) מנסים לדחוס כמה שיותר חולים וכמה שיותר ניתוחים כדי לצמצם פיגורים ולמנוע נזק לחולים. המשמעות היא שמנתחים עובדים הרבה יותר קשה ומבצעים יותר ניתוחים ליום. גם המנתח הכי טוב בעולם, לא יצליח לשמור על אותה רמת יכולת בעבודה לחוצה שכזאת. אני אישית, הייתי מעדיפה לחכות (כמובן במידה והניתוח לא דחוף רפואית) עד יעבור זעם והייתי מעדיפה לדעת שאני מנותחת כשהמנתח שלי בפוקוס מלא ולא לחוץ להשלים פיגורי לו"ז שנגרמו מהשביתה. אבל זואי, חשוב לי להדגיש שאלו הם השיקולים שלי ודעתי האישית בלבד, אני מציינת אותם פשוט כחלק מסיעור המוחות. ושאלה אחרת וחשובה - מה עם המפגש פורום?

אני עדיין חושבת שבבית חולים פרטי גם כן יש את כל הכלים להתמודד עם כל סיבוך שלא יהיה. לגבי הדחיפות, נכון, אין הגבלה להישאר עם הסטומה עד כמה שרוצים, אבל בכל זאת צריך גם לקחת בחשבון שככל שעובר הזמן והרקטום/פאוץ' לא בפעולה, הרירית של המעי שם הולכת ומתנוונת, אז יש יותר סיכוי לסיבוכים, הן מבחינת צרות, כמו פיסורה, אבצס, והן מבחינת תפקוד שרירי הרקטום. נקודה חשובה: לאנשים שהיו עם סטומה זמנית מעל שנה, מומלץ לבצע גם מנומטריה לפני סגירת הסטומה לוודא ששרירי הרקטום עובדים כשורה.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה