חדשות בעולם הסטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

28/05/2011 | 16:29 | מאת: ממיר

חברת סטימטיקס ג’י אי (Stimatix GI), מחממת משגב, מדווחת על תוצאות ביניים מעודדות בניסוי לפיתוח התקן רפואי המאפשר שליטה על פעולת המעי בעזרת "סוגר מלאכותי" לאנשים בעלי סטומה. תוצאות הביניים מניסוי שבוצע בבע"ח הראו כי הסוגר המלאכותי שהחברה מפתחת יחזיר לאנשים בעלי סטומה את יכולת השליטה הרצונית בפעולת ריקון המעי. סטומה היא תוצאה של הליך כירורגי (הבא כחלק מטיפול בסרטן המעי, IBD, UC ואחרים) במסגרתו מבוצעת הטיה של המעי אל פתח מלאכותי בדופן הבטן. בסיום הניתוח נוצרת הסטומה על ידי חיבור של המעי אל דופן הבטן, ודרכה מתנקזים הפרשות וגזים. כפועל יוצא, מאבד בעל הסטומה את היכולת לשלוט על פעולת ריקון המעי, ותכולת המעי נפלטת ללא שליטה. לכן מייד לאחר הניתוח נדרש בעל הסטומה להצמיד לדופן הבטן באופן קבוע שקית לאיסוף ההפרשות. ההשלכות הקשורות בשימוש בשקית הסטומה רבות, וכוללות בין היתר שינוי משמעותי באורח החיים, פגיעה בדימוי העצמי, קושי בהשתלבות מחדש בחברה, ריחות בלתי נעימים, דליפות, קולות המלווים את פעילות המעי ועוד. בטווח הארוך יותר נצפים סיבוכים קליניים כדוגמת גירויי עור קשים מסביב לאזור הסטומה, בקעים פאראסטומליים ועוד. הסוגר המלאכותי אותו מפתחת החברה, AOS-C1000, מעניק לבעל הסטומה שליטה מחדש על פעולת ריקון המעי. הסוגר מותקן בהליך פשוט כחלק מן הניתוח ליצירת הסטומה (או בפעולה כירורגית נפרדת לבעלי סטומה קיימת). הסוגר המלאכותי, דיסקרטי ואסתטי למראה, נועד לשפר במידה ניכרת את איכות חייו של בעל הסטומה, כמו גם להפחית במידה ניכרת את הסיבוכים הקליניים הנלוים. דוד חנוכה, מנכ"ל חברת סטימטיקס ג’י אי: "מדובר בבשורה גדולה עבור אוכלוסיית בעלי הסטומה. למרות המשאבים הרבים שהושקעו במהלך חמישים השנים האחרונות, טרם נמצא פתרון מלא עבור אוכלוסייה זו הסובלת מפגיעה בתפקוד, באיכות החיים ובדימוי העצמי. תוצאות הביניים מן הניסוי מעודדות אותנו להמשיך במאמצי הפיתוח של החברה על מנת להביא לפריצת הדרך המיוחלת".

שמעתי על הפיתוח הזה כשהיה בתחילת הדרך ומשמח לשמוע שיש תוצאות ביניים מעודדות. האם יש לך לינק למאמר או לכל מקום שניתן לקרוא על כך עוד?

28/05/2011 | 20:20 | מאת: ממיר

http://stimatix-gi.com/

28/05/2011 | 20:28 | מאת: ממיר

מהחצי השני של שנת 2011 http://www.news-medical.net/news/20101213/Stimatix-GIs-AOS-C1000-colostomy-management-device-meets-primary-secondary-endpoints-in-pre-clinical-studies.aspx?page=2

תודה רבה על הלינק בהמשך. חשוב לציין שכרגע הפיתוח הוא לבעלי קולוסטומי בלבד למרות שיש גם כוונה להמשך פיתוח לבעלי אילאוסטומי ואורוסטומי.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה