סטומה וביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

21/10/2013 | 18:55 | מאת: חדשה בעסק

כרגע יש לי 100 אחוז נכות זמנית. הסטומה שלי תאורטית זמנית, אבל אין לי שום כוונה להשתחזר. האם כשהנכות הזמנית תיגמר, אוטומטית זה שאני "סטומאית" זה אומר 100 אחוז נכות?

היי חדשה, סטומה כשלעצמה, זמנית או קבועה, היא 80% נכות רפואית. יכול להיות שיש מרכיבים נוספים בגינם יש לך 100% נכות, אם זה בגלל מחלות כמו קרוהן, סרטן וכו'. אני לא בטוחה שהבנתי את שאלתך, אבל לפני שהנכות הזמנית תגמר, צרי קשר עם מחלקת נכות כללית ותודיעי להם על כוונתך להשאיר את הסטומה. או שייתכן גם שהם עצמם ישלחו לך מכתב בקשה לעדכן אותם על מצבך הרפואי וייתכן גם שיזמנו אותך לוועדה חדשה. בוועדה החדשה תוכלי להסביר להם את כל פרטי המצב.

24/10/2013 | 19:37 | מאת: חדשה בעסק עם רסק

אז בכל מקרה אם לא אוריד את הסטומה (מה שאני לא מתכוונת), יהיו לי 80 נכות קבועה, ובמידה ויש עוד בעיות חו"ח, אז יותר. בקיצור, מינימום 80 אחוז. כמה זה אומר מבחינת קיצבה, יש לך מושג? בלי ענייני ילדים וכו', לנכה בלבד.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה