חדשה בפורום

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

30/08/2013 | 04:57 | מאת: אורית

שלום לכולם, שמי אורית, אני חודש אחרי ניתוח להוצאת סטומה בעקבות היצרות בין המעי הגס לדק עקב מחלת קרוהן. אני משתמשת בציוד של הוליסטר ומאוד מרוצה ממני, הבעיה שלי היא ריבוי גזים שגורמים לשקית להתנפח ובגלל זה אני צריכה להתרוקן המון פעמים ביום (וגם מבחינה אסתטית זה לא נוח). עשיתי חיפוש באינטרנט ומצאתי שיש טבליות שנקראות diamonds אשר אמורות לספוח את הגזים ולהפחית אותם. האם מישהו מכם מכיר והשתמש בטבליות האלו?

הי אורית, ראשית כל - ברוכה הבאה! את חודש אחרי הניתוח ולכן את בשלב שהמעיים עדיין לומדות לתפקד עם הסטומה. בדרך כלל בהתחלה יש ריבוי גזים והפרשות נוזליות ובמשך הזמן זה ילך ויפחת באופן משמעותי. ישנם גם מאכלים שגורמים לריבוי גזים, למשל בצל וכרוב אבל זה גם מאוד אינדיבידואלי מחולה לחולה. במשך הזמן תגלי אילו מאכלים גורמים לך ליותר גזים ואלו לפחות. זה לא אומר שצריך להימנע ממאכלים אלו אבל אני אישית מעדיפה לאכול אותם כשאני בבית ויודעת שיש לי שירותים צמודים. לגבי הדיאמונדס - מכירה היטב ואף השתמשתי בהם תקופה ארוכה. מאוד עוזרים בספיחת הנוזלים (מיצוק היציאה) והגזים. בהחלט מאפשרים לרוקן את השקית בתדירות הרבה יותר נמוכה. נהגתי להשתמש בהם בלילה (כדי לא לקום לרוקן) וכן כשידעתי שאני בחוץ ורציתי להוריד משמעותית את תדירות ריקון השקית. לסיכום, מנסיוני האישי- מאוד עוזר בספיחת גזים ונוזלים ומונע את התנפחות השקית ומאפשר ריקון שלה בתדירות הרבה הרבה יותר נמוכה.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה