בלגאן

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

19/08/2013 | 20:35 | מאת: דין

כבר יממה וחצי אני סובל מכאבי בטן שבאים והולכים, גל של כמה שניות מדי כמה דקות. לעתים הכאב קל ולעתים חמור למדי. אחת לכמה שעות יוצאים גזים בכמות גדולה, לאחר מכן הקלה בכאבים. הסטומה מפרישה יציאה נוזלית למדי ובכמות קטנה יחסית (אני מניח שאני גם אוכל פחות וזו הסיבה). אין חום. ביום שישי ושבת הייתי מנוזל וחלש, והיו הרבה יציאות מיימיות. ביום חמישי אכלתי די הרבה מרק עם קטניות :) וירוס? תת חסימה? סתם כאבי גזים? מישהו מכיר את התופעות?

אאוץ'.. לי אישית קטניות בכמות גדולה לגמרי גורמות לכאבים קשים וגזים, ולא פעם גרמו לתת חסימה - התחלה של חסימה שבסוף השתחררה עם פותחי סתימות (משלשלים). כמובן שזה יכול להיות גם וירוס. קשה לדעת בוודאות. אבל אם נמשך ולא משתפר, שווה לגשת לרופא. מקווה שיעבור ותרגיש טוב!

20/08/2013 | 09:16 | מאת: עוד אלי

תרגיש טוב ותעדכן

20/08/2013 | 10:54 | מאת: איתמר

תשמור על עצמך.

20/08/2013 | 19:35 | מאת: דין

הייתי במיון - הכל תקין. כנראה סתם וירוס. זו פעם ראשונה שיש לי כאבים ממושכים בתשעת החודשים שלי עם סטומה, ולכן עוד לא התרגלתי לרעיון שלמרות האנטומיה הקצת שונה, אני יכול להיות חולה כמו בני אדם "רגילים" מדי פעם... והיה חשוב לשלול תת חסימה ובעיות אחרות. תודה על הדאגה.

שמחה שזה וירוס ולא משו אחר :) אתה רואה מה זה, אנחנו יכולים לסבול גם מתופעות במעיים שנובעות מוירוס ולאו דווקא שקשורות למחלות המעיים שלנו.. תרגיש טוב!!

21/08/2013 | 08:07 | מאת: עוד אלי

הי דין, שמחה לשמוע שבסופו של דבר מדובר בוירוס ושהכל בא על מקומו בשלום. אני מנצלת את ההזדמנות על מנת להדגיש שהתרחשות שכזאת (כאבי בטן, מיעוט יציאות מהסטומה) במידה ונמשכת יומיים פלוס מחייבת אותנו לבירור רפואי. לא תמיד ניתן להבדיל אם מדובר בוירוס או בהידבקויות/חסימה או איזשהוא סיבוך אחר ולכן תמיד צריך לבדוק. לעיתים גם וירוס פשוט שאצל אנשים "רגילים" עובר אחרי כמה ימים יכול אצלנו להוות טריגר ולגרום לסיבוכים. לכן טוב שהלכת להיבדק (גם אם מיון הוא לא המקום הכי אטרקטיווי בעולם) ותמיד יש לעשות זאת במידה ומופיעים סימפטומים כפי שתיארת. עדיף להגיע כל פעם למיון ולקבל צפירת הרגעה מאשר לסחוב בבית ובסוף להסתבך...

מנהלי פורום סטומה - תמיכה