החלפה כל כמה שעות

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

21/07/2013 | 01:04 | מאת: לילי

שלום, הבסיסים לא מחזיקים לאמא שלי ויוצא שביומיים האחרונים אני מחליפה לה כל שלוש שעות. בנוסף, העור שלה מאוד מגורה, גם מסביב לסטומה וברדיוס של 3 ס"מ. אני משתמשת באבקה ואז מדביקה. יש לנו את הדבק והמסיר, איך משתמשים בדבק? האם מותר להתיז על הבסיס ואז להדביק אותו על העור, למרות שהוא מגורה? ומה זה קרם ברייר? מה התפקיד שלו? התקשרתי בלילה להוליסטר ונכון לעכשיו, חצי שעה אחרי ונאמר לי שיחזרו אליי תוך כמה דקות, לא חזרו אליי. תגידו לי בבקשה מה אני יכולה לעשות כדי לטפל העור מגורה. לילי

21/07/2013 | 12:29 | מאת: סיגל

הי לילי....כאשר העור מגורה את צריכה לתת לו מנוחה מכל החומרים..אני נמצאת במצב דומה בחודש האחרון עם כיבים פתוחים משמאל לסטומה שהיא במקרה גם שטוחה וזה יותר מקשה אבל בהצעת אחות סטומה בכירה אני משתמשת בחודש האחרון בטבעת אטימה גדולה של הוליסטר ועליה שמה את הבסיס ותו לא..הטבעת עשויה מגרנופלקס שהוא ידידותי,נדבק חזק בשניות ומרפה את העור ..נהדר..את פשוט מגדילה את החור הקטן באמצע שיתאים לסטומה ותזהרי לא להגדיל יותר מידי כי החומר הוא עדין..מבטיחה לך שתהיה הקלה אם תפעלי כמו שאני עושה..בהצלחה סיגל .לעוד שאלות את יכולה להשאיר לי טלפון במייל ואשמח לעזור [email protected]

21/07/2013 | 13:31 | מאת: ליאב

כפי שסיגל אמרה, רצוי לא להשתמש באי אילו חומרים כאשר יש גירוי. ראשית צריך להיפטר מהגירוי. יש לשמור על הגיינה כמה שניתן, לרחוץ טוב בכל הזדמנות. אני ממליץ להשתמש במשחה לתינוקות desitin. זאת בעייה למרוח כאשר הבסיס מודבק, לכן אני ממליץ לנתק חלק מהבסיס, ובאיזור הזה למרוח את המשחה. לעשות כך כל פעם במקום אחר, כדי לטפל בכל אזורי הפריחה. כמו כן, במידת האפשר, בעת ההחלפה תמרחי את המשחה וחכי עם ההדבקה כמה שאפשר. לדעתי רצוי לנקות את המשחה לפני ההדבקה, כדי שלא תפגע בה.

21/07/2013 | 14:44 | מאת: לילי

הזמנו טבעת אטימה ומשחת הגנה של הוליסטר. דיברתי עם אחות סטומה במרפאה והיא מגיעה מחר. ניסיתי בייבי פסטה אך הייתי צריכה לנקות טוב כי הקרם שומני. האם את הקרם שרשמת ניתן לקבל במסגרת סל התרופות? תודה לכם, אתם פשוט לא מבינים עד כמה זה עוזר.

21/07/2013 | 14:56 | מאת: ליאב

רכשתי אותו מזמן. אם אני זוכר נכון, הוא אינו כלול. אני יכול להגיד שהוא מחזיק המון זמן. בתינוקות בד"כ מורחים הרבה כי אין מניעה. במקרה של סטומה ניתן להסתפק בשכבה עדינה, זה מספיק. אין לי מושג לגבי בייבי פסטה, אני רק יכול להגיד שהמשחה הזאת מאוד יעילה. נ.ב. גם היא שומנית, כך שיש צורך לנגב טוב (אולי אף לשטוף) לפני ההדבקה.

גירויים בעור יכולים לנבוע מאלרגיה לבסיס/חומרי ההדבקה, זיהומים פטרייתיים/חיידקיים בעור. הדבר הכי טוב לעשות הוא שאחות סטומה תראה את העור ותתאים טיפול (יש משחות אנטי פטרייתיות, אנטי דלקתיות - סרואידליות). אחיות הסטומה בד"כ יודעות לעזור, אבל... במידה ואין שיפור תוך יומיים שלושה מתחילת הטיפול שהמליצה אחות הסטומה, לפנות מיד לרופא עור.

22/07/2013 | 19:00 | מאת: רן

שלום לילי, במידה והמצב אינו משתפר, את מוזמנת להתקשר אליי ולשוחח על זה או אפילו לארגן ביקור בית. נשמע שהמצב מצדיק את זה, וכפי שאת רואה מהתגובות, יש הרבה מה לעשות ויש הרבה אינפורמציה בנושא שיכולה לעזור לך. כיוון שאת יחסית חדשה בפורום אני אציג את עצמי: אני רן, בן 33 כבר.. (?!), בעל סטומה +10 שנים, ופעיל בארגון בעלי סטומה. הטלפון שלי הוא 054-222-9244 ואני תמיד שמח לעזור במה שאפשר.. :)

22/07/2013 | 21:10 | מאת: לילי

אבל אמא שלי לא רוצה שאנשים ידעו, המנטליות הרוסית (בלי לפגוע במישהו). אחות סטומה הייתה היום והבנתי שאני יודעת יותר ממנה. היא לא ידעה איך שמים את הבסיס ואיך משתמשים בטבעת האטימה. קיבלנו את הקרם היום, אתן לזה זמן. אני יודעת שיש שלוש חברות, האם שלושתם נמצאים בסל התרופות? כי אחות הסטומה אמרה שהם עובדים רק עם הוליסטר ורק מהם מזמינים.

23/07/2013 | 20:12 | מאת: שרון

הי לילי, יכולה לספר לך שאני הייתי אלרגית לציוד של הוליסטר.יש אנשים שמפתחים תגובה לציוד מהדור החדש. היה לי גירוי נוראי בעור וכמובן שבמצב כזה הבסיס לא יכול להדבק טוב. מציעה לך לנסות את הבסיסים של קונווטק, הם אמנם יותר מסיבים, אבל הם היחידים שהתאימו לי. הטלפון שלהם 1-800-800-150 יש שם בחורה בשם תמי שהיא מותק אמיתית. בטוחה שתעזור לכן. מקווה שיימצא הפתרון במהרה.

23/07/2013 | 20:28 | מאת: לילי

נכון לעכשיו (טפו טפו טפו) הבסיס מחזיק יומיים. חבשתי על להחליף חברה במידה והמצב ימשיך.

25/07/2013 | 18:22 | מאת: בני

לדעתי האבקה מיותרת!!!!בתור עזרה ראשונה תנסי אגיסטן בייבי.נספג טוב ולא שומני.לשים טבעות הגנה ואת מגבוני ההגנה של חברת ביומד.זה אמור לעזור. לא יזיק שרופא עור יראה לתת את הטיפול הנכון

מנהלי פורום סטומה - תמיכה