קול-יטיס

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

26/06/2013 | 02:28 | מאת: דין

טוב, מאז שאין לי קולון, גם אין לי, מן הסתם, קוליטיס. אבל יש לי משהו חדש: קול-יטיס! ושאלתי אליכם - האם יש לכם פתרונות יצירתיים לקולות הבוקעים מן הסטומה? מנסיוני הדל, אכילה בזמנים קצובים והמנעות ממאכלים ומשקאות יוצאי גזים, עשויים להפחית את הקולות לרמה אפסית - אך לא להשתיקם לגמרי. האם יש לכם רעיונות אחרים?

26/06/2013 | 09:23 | מאת: ברק

גם לי יש את הבעיה הזו ועדיין לא פתרתי אותה לחלוטין. בכל מקרה, התחלתי להבחין בערך מתי יש לי קולות, התחלתי להרגיש מתי זה מגיע. כשאני מרגיש אז אני לוחץ על הסטומה (פיזית עם היד) ואז אין באמת קולות. או מממש ממש קצת. יש משתיקי קול שבטח עובדים באותה צורה שאולי שווה לך לנסות.

בדר"כ רק טיפה בבוקר או אם אכלתי משהו מייצר גזים, וגם אז לא תמיד. לפעמים אם אני לא אוכלת הרבה שעות, כמו מעל 7 שעות רצוף מצטברים גזים דיי אגרסיביים במעי וזה יכול להיות פדיחה. אבל אצלי רוב הזמן זה באמת ברמה אפסית. אבל מה באמת רע ברמה אפסית? זו הרמה הכי... אפסית שיש, לא? :)

28/06/2013 | 00:36 | מאת: אודי

בדיוק נכנסתי לפורום כדי לשים הודעהעל נושא זה. דיברתי עם בן אדם ופתאום הסטומה התחילה לשרוק... זה לא קורה לי הרבה אבל השיטה שלי להתמודד עם זה היא, ותסלחו לי על הבוטות, לא לשים קצוץ. אני אומר משהו כמו "הבטן שלי עושה רעשים", או "זהו, עכשיו אנחנו חברים אמיתיים" וסוגר עניין, לא חושב על זה אחר כך. אני לא חושב שיש לנו במה להתבייש אבל אשמח לשמוע שיטות נוספות לצמצום הנזק.

28/06/2013 | 00:45 | מאת: דין

זו גישה טובה, אבל בכל זאת יש סיטואציות בעייתיות - שיעור באוניברסיטה, פגישה, דייט :)

מנהלי פורום סטומה - תמיכה