שאלה לגבי כאבים בסטומה 3 שבועות לאחר שהיא הושמה?

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

11/05/2013 | 21:07 | מאת: רבקה

שלום, בעלי עבר ניתוח לפני 3 שבועות במעי, ושמו לו סטומה זמנית והיא עדיין כואבת לו. האם זה נורמלי? סביר? הוא מתלונן על כאבים שם.זה גם מקשה מאד על החגורה. וניתקלנו באמת בסוגר רופף של השקית של הולסטר. תודה על תשובה

הי רבקה, את מתכוונת אולי לכאבים באזור הסטומה, משום שהסטומה עצמה אין בה תחושה ולא אמורים להרגיש בה כאבים. גם אם היא נפצעת ומדממת, לא מרגישים את זה. כאבים באזור הסטומה יכולים להיות מהרבה סיבות, כמו זיהום/אבצס, בקע, תפרים מתוחים מדי ועוד. ניסיתם לדבר עם הכירורג? האם יש נפיחות, אדמומיות באזור? האם האזור בולט משאר הבטן? האם אלו כאבים למגע בלבד או כאבים ספונטניים? המילה כאבים לא אומרת לנו הרבה, וגם אם אחד מאתנו היה רופא (מה שאנחנו לא), לא ניתן לאבחן שום דבר דרך האינטרנט רק ע"פ המילה כאבים. בכל מקרה זה לא ממש נורמאלי, ולא אמורים להיות כאבים בסטומה, לכן הדבר הטוב ביותר שיש לעשות הוא לפנות לכירורג שיבדוק ויראה במה מדובר. אם אלה כאבים ממש חזקים, מומלץ אפילו לפנות למיון. גשו לרופא המשפחה שיתן לכם הפנייה למיון (ביקור במיון ללא הפניה ושלא מסתיים בצורך באשפוז דורש תשלום לא קטן, כך שעדיף להצטייד בהפנייה מרופא המשפחה). בהצלחה ומקווה שיעלו מהר על הבעיה ויימצא הפתרון!

מנהלי פורום סטומה - תמיכה