למה אסור לאכול אבטיח, סברס, אפרסמון

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

09/08/2012 | 11:04 | מאת: חדשה בעסק

בגלל ששלושתם מכילים פיטובזוארים, סיבים מסויימים העלולים ליצור מעין "פקעת" בבטן ומעין הידבקויות כאלה, הם אסורים בניתוחי בטן. אינני יודעת אם כל ניתוחי בטן או רק ניתוחי מעיים.

09/08/2012 | 18:24 | מאת: להלהלה

דווקא אכלתי מלא אבטיח ולא קרה כלום גם הדיאטנית וגם הגסטרו מודעים לזה ולא אמרו לי כלום וסברס ואפרסמון נמצאו אצלי ברשימה שהדיאטנית אמרה שאסור לאכול יותר (יחד עם פופקורן וכו') אבל אבטיח לא הופיע שם

10/08/2012 | 10:09 | מאת: אודי

למה שאבטיח יעשה בעיות? אין בו סיבים. לא יצא לי לאכול אבטיח השנה אבל מלון הורדתי בלי בעיות.

זה עושה לי פקק נוראי. אודי, לידיעתך, אבטיח אמנם מכיל 80% מים, אבל הוא גם מכיל אחוז גבוה מאוד של סיבים. אבל.... אין ממש חוקים מוחלטים בנושא הזה וכל אחד הוא שונה. יש אנשים שיכולים לאכול הכל כולל הכל עם סטומה ויש אנשים שמאוד מוגבלים בתפריט שלהם. זה עניין מאוד אינדווידואלי.

16/03/2013 | 21:25 | מאת: מוש

לא לאכול את המוזכרים כי מישהו אמר ? אבל לא מפריע להם שאתם מטגנים ,שותים מי ליצמן שמכילים עופרת וחומצת פלואוריד ,אוכלים בורקס ושותים חלב ? מהתחלה: תחשבו לרגע שאין מחלות ,יש רק תסמינים .מחלה זו סיבה ותסמין הוא מה שמרגישים . לדוגמה :אם סוכרתי לא יאכל סוכר חודש מאיפה יהיה לו עודף סוכר בדם ? אשר לסברס ,נכון שאם תעמיסו כמויות תשלמו ,גם אם תבלעו גלעיני זיתים או חצץ דק תסתמו . אז תנסו לסחוט 3 פירות ולשתות לבד ,כתה או איך שיבוא לכם טוב ,ולא רק שלא יקרה רע ,תתחילו להבריא מהמילים שהמציאו הרופאים כדי למכור תרופות . אל תגעו בקמח ,אל תתקרבו למרגרינה או שמן צמחי ,ותוך שבוע תרגישו יותר טוב ,לא משנה מה השם שנתנו ל"מחלה שלכם " או אז תחזרו לדיטא-נייט שלכם לבקש חזרה את הכסף .

מנהלי פורום סטומה - תמיכה