גזירת הבסיס

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

02/08/2012 | 22:03 | מאת: דודי

שלום לכולם יש איזה רעיון איך לחתוך את הבסיס בצורה סבירה שלא יהייה מצד אחד צמוד ובצד השני מרווח. ידוע לכם על איזו שבלונה או משהו?

יחד עם השקיות תמיד מגיעה שבלונה של קוטרים בגדלים שונים. אני פשוט מסמנת בעזרת השבלונה את הקוטר שלי על הבסיס עם טוש וגוזרת פחות או יותר לפי צורת הסטומה (הסטומה שלי לופ וסטומות לופ הן אובליות - לא עגולות). בדר"כ זה תמיד מצליח.

05/08/2012 | 00:21 | מאת: בני

מה זה לופ?

03/08/2012 | 00:16 | מאת: זואי

מכיוון שאצלי לא היה קוטר אחד אלא כל הזמן הסטומה היתה משנה את גודלה.. הייתי שומרת את מה שגזרתי אחרון, אחרי שאתה הרי מקלף מהבסיס את החלק הזה שמוצמד אליה (שבד"כ נזרק לפח), בעצם יש לך כאילו שבלונה אחרונה. ואז את זה הייתי שמה על גבי בסיס חדש ומציירת לי קוטר על הבסיס החדש. או אז הייתי גוזרת את הבסיס החדש אבל מקטינה את הקוטר. הייתי מודדת על הסטומה (עוד מבלי להדביק) ואז רואה איפה לגזור קצת יותר אם צריך. ככה היו לי כמה שבלונות שיצרתי לעצמי. מקווה שהצלחתי להסביר.

06/08/2012 | 10:43 | מאת: אודי

אני משתמש בטבעות אטימה ותמיד גוזר את הבסיס מילימטר או שניים גדול ממה שאני צריך. אני לא שם לב לזה יותר מדי. מעולם לא היו לי בעיות שם (אילאוסטומה).

מנהלי פורום סטומה - תמיכה