עזרה בדיון בנושא דרכי התמודדות עם סטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

30/05/2012 | 15:43 | מאת: גלית

חברי פורום יקרים, אני גלית, סטודנטית לתואר בסיעוד (אחיות מוסמכות) וכחלק מהלימודים בחרתי לדון בכיתה בנושא התמודדות עם סטומה. אני אשמח מאוד אם תוכלו לשתף אותי מעט בסיפורים האישיים שלכם על מנת שאוכל להביא דוגמאות במהלך ההרצאה וכך להמחיש את הנושא בצורה טובה יותר. אשמח אם תציגו מעט פרטי רקע על עצמכם, תפרטו על דרכי ההתמודדות האישיים שלכם עם הסטומה : דוגמאות לחוויות נעימות/פחות נעימות שחוויתם שקשורות לסטומה, דרכי התמודדות (מוצלחת או לא מוצלחת) עם סטומה ביום יום (בתקופה לאחר הניתוח ובהמשך כשחזרתם הביתה – מבחינת טיפול, דימוי גוף וכו'). בנוסף, הייתי רוצה בתור אחות לעתיד לשמוע מכם קצת טיפים או הצעות לאיך האחות במחלקה עזרה לכם או הייתם רוצים (בדיעבד) שתעזור להסתגלות למצב החדש. אני מודה לכם מאוד... כל אחד ואחד שישתף זה רק יתרום !

04/06/2012 | 08:11 | מאת: רן

היי גלית, יצא לי לשוחח הרבה עם אחיות סטומה ואני אשמח לעזור. את יכולה להיות איתי בקשר בטלפון 054-222-9244. ביי, רן

ראשית, מתנצלת על התגובה המאוחרת, לצערי מצבי הרפואי לא טוב ואני מתקשה להיכנס הרבה לפורום בזמנים אלו. אני מאוד שמחה לשמוע שאת בוחרת להתייחס לנושא חשוב זה. על מנת לשמוע סיפורים אישיים את פשוט צריכה לקרוא את הפורום - הם מצויים כאן בשפע, מכל הסוגים ומכל המינים. הייתי ממליצה לך לקרוא את הבלוג רק הפוך, מהסוף להתחלה, כלומר להתחיל בהודעות הכי ישנות ולהתקדם. כך תוכלי להכיר את חברי הפורום, את סיפורם ואת הקשיים עימם הם מתמודדים וכיצד. תוכלי למצוא כאן שפע של דוגמאות ודרכי התמודדות שונות. תוכלי גם לראות התקדמות של אנשים לאורך ציר זמן וכיצד הם עוברים תהליך אישי לאורך הזמן, כל אחד בקצב שלו ובדרכו. את מוזמנת גם להיכנס לבלוג האישי שלי בו אני מספרת על הסיפור האישי שלי ועל מה שאני עוברת - http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=669590 אני גם מתמודדת עם הסטומה ועם כל מה שעברתי בעזרת ציור, את מוזמנת לראות את הציורים שלי כאן: http://picasaweb.google.com/103443359772709435703 אם סיפורי האישי יעזור, מה טוב, אבל האמת, שכאן בפורום תוכלי למצוא את כל מה שאת זקוקה לו ובשפע!

מנהלי פורום סטומה - תמיכה