לכל החברים

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

09/05/2012 | 12:15 | מאת: בני

מה אתם שמים קודם טלק או מגבון הגנה?

09/05/2012 | 12:40 | מאת: זואי

מעולם לא השתמשתי במגבון הגנה. עד כדי כך שאין לי אפילו מושג מה זה חחח. רק הטלק.

09/05/2012 | 13:53 | מאת: שי

מגבון הגנה

09/05/2012 | 13:58 | מאת: שי

קודם טלק, אח"כ מנפנף קצת כדי להוריד את הטלק ואז מגבון, בהצלחה.

רק אם יש צורך בטלק, כגון אם יש כוויה בעור או גירוי, אני שמה קודם טלק, מפזרת את העודף ואח"כ מגבון. כשאני שמה את המגבון, אני לא מורחת על האיזור עליו פיזרתי טלק, אחרת כל הטלק ירד.

10/05/2012 | 11:13 | מאת: רן

הוא ממש מוריד מאיכות ההדבקה.. לאיזה צורך אתה שם?

11/05/2012 | 09:44 | מאת: בני

ככה המליצו לי לשמור על העור כי אצלי הסטומה לא כ"כ בולטת

16/05/2012 | 15:12 | מאת: זואי

סביב הזרבוב היתה טבעת אדומה כווייתית. לא תמיד אבל לרוב. ממש ביציאה של הסטומה מהבטן. לפעמים גם מן הילה דקיקה אדומה. לכן בכל החלפת בסיס הייתי שמה את האבקה ממש בצמוד לסטומה, רק בהיקף הצמוד לה, ולא הייתי "מעיפה" את זה. לבסיס הייתי מצמידה פסטה סביב החור שגזרתי ותמיד זה היה נדבק היטב. רק אם זיעה היתה גורמת לי לגירוי תחת המדבקה, אז כן הייתי מפזרת אבקה ואז מנקה אותה עם גאזה וההדבקה כנ"ל. תמיד הדבקתי עם מגבון דבק.

23/05/2012 | 20:16 | מאת: בר

היי, אחרי ניתוח שני לקיצור מעי, כרגע חודש עם איליאוסטומי וכל פעם שאני צריכה להחליף מדבקה זה סיוט ובכי וצרחות, הדבק על העור שורף נורא וכמו שכתבו קודם יש הילה אדומה וכוויתית, יש לי טלק ועל מגבון לא שמעתי.. אם אשים טל על החלק האדום זה יאגיע את העור? הדבק עדיין יחזיק? תודה

מנהלי פורום סטומה - תמיכה