עבר ניתוח הסגירה!!!

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

05/04/2012 | 15:23 | מאת: דיאנה

היי לכולם!! אז ככה, אני כרגע ביום החמישי אחרי סגירת אליאוסטומי, כבר בבית מאתמול למזלי (מאוד קשה לי עם בתי חולים לא יכולה לסבול פשוט....) רציתי לשמוח איתכם בשמחתי! הייתה שליטה מלאה כבר ביציאה הראשונה, אולי זה נובע מהעובדה שהייתי עם הסטומה זמן ממש קצר - חודש ו 26 יום! היציאות לא מרובות בכלל, אני משתמשת ב סטופ איט" פעם כן פעם לא רק כדי שהיציאה תהיה פחות מיימית.. מה שכן אני סובלת מדקירות איומות שנובעות מהגזים... זה ממש מציק.. אבל קטן עליי אחרי ארבע שנים עם קוליטיס!! אני מניחה שזה זמני ויעבור, איפה שהייתה הסטומה כואב!! הרי משאירים את זה פתוח.. די כואב האיזור הזה ובפנים... אבל גם זה שטויות... העיקר שהפאוץ' יתאקלם ויעשה את עבודתו כמו שצריך! בקיצור חברים בינתיים אני מרוצה, מקווה שמכאן רק ילך וישתפר! אני רק מחכה להתחיל לאכול הכללל :)) בינתיים אני נזהרת..

05/04/2012 | 16:34 | מאת: קרן

מברוק :) תתחדשי :) כל הכבוד :) נשמע יופי! הצלחה בהמשך! תיזהרי עם המצות. תוותרי אם את לא חייבת... אי-אפשר לדעת איך הן ישפיעו עלייך כרגע. ותקראי הודעות שלי מהשבוע האחרון על "לאכול הכל"... ארבע שנים של סבל מקוליטיס הן לא מעט. תשקלי לעבור לתזונה טבעית וטובה בעתיד, בלי בשר אדום, בלי ג'אנק פוד, ותני לגוף שלך את הטוב ביותר אחרי כל מה שעבר וסבל!!! חג שמח!

05/04/2012 | 19:46 | מאת: דיאנה

כן אני תמיד אהיה זהירה באוכל זה כבר הרגל, כשאמרתי הכל התכוונתי לכל הסיבים שאסור לי עכשיו כמו ירקות למשל! תודה על העצות!! :))

05/04/2012 | 17:55 | מאת: אודי

משאירים את זה פתוח? רפואה שלמה!

05/04/2012 | 19:44 | מאת: דיאנה

כניראה כדי שכל ההפרשות יצאו, או מכל סיבה אחרת, הם משאירים את זה פתוח ורק אם איזה תפר או שניים תופרים בצדדים! כבר כל השכבות של ?החור? התמלאו לי וזה כבר ניראה יותר סביר, אמרו לי תוך שבועיים יסיים את תהלייך ההחלמה שלו

07/04/2012 | 20:53 | מאת: זואי

ואחת מהן היא להשאיר את הפצע פתוח... גם לי היה כך. היו 2 סיכות בכל קצה ובאמצע חור פעור שהרשים מאוד את רופא המשפחה. הוא אהב מאוד להסתכל פנימה. זה נסתם לבד מבפנים אל החוץ. כל אחד וקצב החלמתו הוא. אני כיסיתי את החור בגזה כי זה היה מפריש. ועבר חלף כלא היה. נותרה לי צלקת מכוערת להפליא. דרך אגב, אצלי ביום וחצי הראשונים היתה תחובה בחור תחבושת או כפי שקראתי לזה - סחבה. לא האמנתי איזה גודל של בד נדחס לשם. זה הוצא בשליפה, חברה שלי ראתה את המופע (היא אחות אז אני והרופא הרשינו לה לצפות) והיא תיארה את זה כמו במופע של קוסם ששולף מטפחות אינסופיות...

כ"כ שמחה לשמוע שהניתוח עבר בשלום ובהצלחה! :) לגבי בתי חולים... כ"כ מבינה אותך, אבל נקווה שכמוני, שמאז הניתוח האחרון אני כבר לא זוכרת מה זה בית חולים, גם את בקרוב תשכחי מהם!! זה באמת מרגיש כ"כ טוב לא להיות שם... ביולי הקרוב אני סוגרת שנתיים רצופות ללא שום בתי חולים :):) הדקירות, הגזים - זה לגמרי נורמאלי לשלב הזה, המעיים מאוד רגישים עכשיו וצריך רק סבלנות, להקפיד על אוכל נכון וזה יסתדר עם הזמן. לי לקח בערך שנה שלמה (מהניתוח האחרון) עד שהמעיים הסתדרו. אבל כמה זמן שייקח, זה שווה את זה. העיקר שזה מסתדר בסוף. בע"ה מכאן והלאה זה רק ישתפר. את נשמעת ממש טוב. בשעה טובה ובהצלחה בהמשך!

06/04/2012 | 13:14 | מאת: דיאנה

יש לי את כל הסבלנות שבעולם, כל הסבל שהשארתי מאחוריי, זה כבר ממש שטויות... אז יהיה בסדר.. אני זהירה, ולא נותנת למעי שלי לעבוד קשה מדי, ועל המצות אין לי בעיה לוותר.. שיחלים קודם כל אחר כך אעשה עליו ניסויים :))) תודה על הפרגון!!! :)))

07/04/2012 | 20:46 | מאת: זואי

פששש, איזו פריחה כאן של לשעברים חחח. שמחה לשמוע שהכל עובד כמו שצריך - זכית!! מוזר הקטע של גזים הא? עם הסטומה שכחתי מה זה בכלל (הזרבוב שלי היה פלצן חסכוני מאוד ולא קולני). כמו שכתבתי בשירשור למעלה, לי לקח ארבעה שבועות עד שהחור בבטן נסגר סופית. את נשמעת מחלימה מצויינת. שימשיך כך בטוב ובבריאות שלמה!

מנהלי פורום סטומה - תמיכה