אחרי חסימה- עצות בבקשה..

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

08/03/2012 | 12:57 | מאת: פטל

היתה לי חסימה בגלל הידבקויות, חזרתי הביתה וכל מה שאני אוכלת כואב לי- גם אם זו רק שתיה... מה עושים? יש עצות?

08/03/2012 | 13:13 | מאת: אודי

אין מה לדאוג, זה קרה גם לי כשהשתחררתי מבית החולים לפני שלושה שבועות. זה עובר לחלוטין! יש לדאוג לתזונה רכה מאוד, ללעוס טוב את האוכל, לשתות הרבה מים ועם הזמן זה יעבור.

כל זמן שאפילו שתייה גורמת לך לכאבים, אל תאכלי. ואני חושבת שכדאי מאוד שתיידעי את הרופא על כך. המעיים כרגע מכווצים ולא מבצעים את פעולתם כמו שצריך. רוב הסיכויים שזה זמני ויסתדר עם הזמן. אחרי הניתוח האחרון שלי היה לי מצב כזה בדיוק שנמשך 3 ימים בהם לא יכולתי לאכול כלום ולא לשתות. לגימה קטנטנה של מים הרגישה לי כמו מאה סכינים שעוברים לי בתוך הבטן. לא אכלתי כלום וגם לא שתיתי. הייתי קצת עם אינפוזיה, אבל הוציאו אותה דיי מהר. זה עבר ואח"כ חזר ועבר לסירוגין למשך כשבועיים. ביום העשירי בערך אחרי ניתוח, אחרי שכבר התחלתי לאכול, הייתה שוב התקפה והפעם של כאבים עזים מאוד והקאות - חסימה. היא השתחררה לבד אחרי 15 שעות בערך. פשוט כאילו פתחו פתאום את הברז של הסטומה והכל יצא. המעיים מאוד רגישים אחרי ניתוחים כאלה, לכן כמו שאודי אמר, להקפיד על דיאטה רכה-נוזלית והכי חשוב דלת סיבים, ללעוס ללעוס ללעוס ולשתות הרבה מים. אבל כל זה אחרי שהמשבר הנוכחי יעבור. כרגע אני ממש לא מציעה לאכול בכלל! באופן כללי, ולמרות שהרופאים אומרים שאחרי שבועיים מותר לאכול הכל, מניסיון שלי ושל עוד עשרות, אחרי כריתת מעי רצוי מאוד לשמור על דיאטה דלת סיבים למשך החצי שנה הראשונה אחרי ניתוח. ואפילו עד שנה. וכמו שאמרתי, תיידעי גם את הרופא. תרגישי טוב ונקווה שיעבור מהר!

09/03/2012 | 21:18 | מאת: פטל

מנהלי פורום סטומה - תמיכה