סטומה חדשה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

16/04/2011 | 15:51 | מאת: שרית

כל הכבוד על הפורום. אני חדשה בתחום ומוצאת את עצמי כבר דקות ארוכות קוראת כל פיסת מידע חדש. תגידו - 45 זה צעירה?..... עברתי לפני כ 4 חודשים ניתוח כריתת מעי גס, עם יצירה של פאוץ' ויש לי סטומה זמנית.(עקב קוליטיס) לפני הניתוח חששתי מאוד מכל נושא הסטומה וניסיתי לנחם את עצמי שזה זמני.(אילאוסטומי) בקרוב אני אמורה לעבור ניתוח לסגירת הסטומה ופתיחה של האינסטלציה החדשה, בתקווה שהכל יהיה בסדר. אני מסתדרת ממש מצויין עם הסטומה ודוחה את מועד הניתוח לסגירתה. מאוד מתאים לי כעת שפסח בפתח, שיש שביתת רופאים... וכו'. לפני הניתוח בקושי הצלחתי לתפקד עם כ 20 יציאות ביום והיום אני מרגישה מצויין. מטיילת ומבלה. תגידו, זה נשמע הגיוני שטוב לי עם סטומה?

הי שרית, ברוכה הבאה לפורום. את מוזמנת לקרוא, להגיב, לשאול ולשתף בכל מה שעובר עלייך. 45 זה בהחלט צעיר ובכלל כמו שאומרים "זה לא הגיל אלא התרגיל", הגיל הוא ברוחנו ובנפשנו :-) זה בכלל לא מוזר שטוב לך עם הסטומה ואת לא רוצה לסגור אותה, שמעתי על כל כך הרבה מקרים כאלה וגם כאן בפורום יש רבים כאלו. פתאום אחרי תקופה ארוכה של חוסר חיים (גם אני חייתי שנתיים וחצי עם 30-40 שלשלולים ליום, היו רופאים שלא האמינו לי עד שאושפזתי והם ביקשו מהאחיות לספור ואז התחוור להם שהמספרים הללו אפשריים...) ומוגבלות קשה בגלל המחלה את פתאום מוצאת את עצמך במצב בו את מתפקדת, לא סובלת, יכולה לעשות דברים שלא חלמת לעשות קודם, אז מה אם יש לה שקית שתלויה לה על הבטן, אם בזכותה פתאום אפשר לחיות,זה נראה כמו מחיר פעוט לשלם. אני מכירה אנשים רבים שדחו את ניתוח הסגירה בחודשים ואפילו בשנים (אפילו 3, 4 וחמש שנים) כי רצו להנות, לסיים תואר, לנסוע לחו"ל וכו'. אני אפילו מכירה שני חולי קוליטיס שפשוט סירבו לסגור את הסטומה ולהפעיל את הפאוץ כי היה להם כל כך טוב ועד היום הם עם סטומה... המקרה שלי קצת שונה, כי סגרו לי את הסטומה אבל הפאוץ פשוט לא תפקד (בדיעבד התברר שאני בסוף חולת קרוהן) ולכן אחרי שנתיים וחצי של סבל חזרתי לסטומה. אצלי גם ברור שהפאוץ לא יתפקד (ליתר דיוק סיכויים אפסיים של פחות מ-5%) אבל המקרה שלי באמת נדיר ומורכב ולא משקף. בקיצור - מה שחשוב בסופו של דבר זה איך את מרגישה ואיכות החיים שלך ואם כרגע נח לך עם הסטומה את יכולה להישאר איתה כמה שתרצי עד שתרגישי מוכנה לעשות את הצעד אל עבר הפאוץ. במקרה שלך, רב הסיכויים שהפאוץ יעבוד לכן חבל לוותר על הנסיון אבל אף אחד לא אומר שזה יכול להיות מחר או מחרתיים. גם עוד שנתיים יכול להיות. יש הגורסים שמתן מנוחה לגוף ולאפשר לו להתאושש כמו שצריך ולא לרוץ ולסגור את הסטומה נותן יותר סיכויים אחר כך לפאוץ לתפקד בצורה מיטבית.

ברוכה באה לפורום שרית. לי הייתה בעיה הפוכה משלך. המעי הגס שלי לא תפקד ולא היו יציאות בכלל באופן טבעי, ואני ביליתי שעות כל יום בשירותים ע"מ לגרום שמשהו יצא. בין אם זה מהסיבה שלי או מהסיבה שלך, שתינו סבלנו ממעיים שלא מתפקדים כראוי ושמשתלטים לנו על החיים. גם אצלי זה כך, הסטומה (אילאוסטומי)מאוד מקלה עלי. סוף סוף אני לא צריכה לבלות כ"כ הרבה שעות בשירותים, גם אין יותר כאבי בטן ואני יכולה לאכול ועדיין להרגיש טוב (טוב, אני עדיין מוגבלת בתזונה, אבל יכולה לאכול הרבה יותר טוב מבעבר). אני מבינה את החשש שלך, שאחרי סגירת הסטומה המצב יחזור להיות כקדמותו. אני מקווה שלא ושהפאוץ' יצליח לך. אבל עכשיו את לפחות יודעת שגם אם לא, אז תמיד יש מוצא (תרתי משמע) - הסטומה.

17/04/2011 | 01:22 | מאת: שי

מבין אותך לגמרי,אומנם אני עם סטומה לכול ואין לי את הפריבלגיה לחזור אחורה, אבל גם אני מסתדר איתה מצויין למרות החששות בהתחלה,והחיים שלי השתנו רק לטובה בכך שאני עושה הכול ולא חושש מתי תהיה לי פתאום יציאה וצריך לרץ לשרותים.

17/04/2011 | 10:44 | מאת: רן

היי, האמת שאצלי הייתה אופציה לנסות ולסגור וויתרתי עליה :) מה אני צריך ניתוחים ואי וודאויות.. מצד שני אצלי זה על רקע קרוהן ולא קוליטיס ולכן הסיכויים של הניתוח מההתחלה היו פחות טובים אצלי. לעומת זאת לחולי קוליטיס בד"כ הפאוץ' עובד טוב ואז שוכחים מהסטומה, ככה שכל בחירה שתעשי היא טובה.

17/04/2011 | 14:43 | מאת: שרית

שוב תודה לכולכם. סוף סוף לקבל עצות , הארות (זו לא טעות כתיב) והתייחסות מאנשים שמבינים. בטח עוד ניפגש... חג שמח לכולם

מנהלי פורום סטומה - תמיכה