הודת בסיס

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

15/04/2011 | 18:11 | מאת: דודי

שלום לכולם 1.איך אפשר להוריד את הבסיס בצורה הפשוטה והנוחה ביותר. אחות הסטומה המליצה על מים חמים ואז לקלף את הבסיס בעדינות .נראה לי שיש פיתרונות קלים יותר 2 .מה תפקיד המדבקות הלבנות שמקבלים יחד עם השקיות אשמח לקבל תגובות דודי

15/04/2011 | 18:42 | מאת: רן

לדודי - מורידים את הבסיס עם תרסיס מסיר דבק של הוליסטר. נקודה. ולהודיה - גם לי קרה דבר כזה פעם פעם מזמן... חח היה מבאס :P מצד שני מאז התרגלתי אוטומטית לבדוק את השקית במשיכה כל פעם שאני מלביש אותה.

15/04/2011 | 18:43 | מאת: רן

הפעם ממש לכלכתי :)

אתה לא מבין, אתמול אחרי שזה קרה, במשך כל היום לא הפסקתי לבדוק שוב ושוב שהסוגר נעול והשקית במקום. אבל די היום כבר נרגעתי :)

15/04/2011 | 22:39 | מאת: זואי

מילה במילה מה שרן כתב - עם הספריי מסיר דבק. זה המוצר השני (אחרי הבסיסים) ממנו אני דואגת שיהיה לי תמיד במלאי. הבסיס יורד כך בקלות. עם מים חמים בלבד - הל נו.. לפחות לי זה לא מתאים. לקח הרבה זמן עד שהקילופים הפסיקו להכאיב לי. עם הספריי העור לא נתלש... או נתלש נסבל..

מי אחות הסטומה שלא המליצה לך להשתמש בספריי מסיר דבק? בושה לה. יש להוליסטר ספריי מסיר דבק שמרססים על אזור ההדבקה ומחכים כמה שניות ואז זה יורד, אם צריך מרססים עוד, כמה שצרי, ואז הכל יורד ללא בעיה. יש גם מגבונים מסירי דבק (לכל החברות) שבעזרתם ניתן להוריד שאריות פסטה שנשארות דבוקות לעור, הבעיה היא שהמגבונים הללו מכילים אלכוהול וזה די צורב לעור להשתמש בהם לכן עדיף לקחת פד גזה לרסס אותו בהרבה ספריי של הוליסטר ובעזרתו להסיר את שאריות הפסטה. ישנה גם חברה נוספת בשם ביומד שגם לה יש ספריי מסיר דבק ומגבונים ללא אלכוהול. לטעמי, איכותם טובה בהרבה משל הוליסטר ושאר החברות (מרססים, סופרים עד 10 והבסיס פשוט מתקלף בלי מאמץ או כאב). הבעיה היא שהמוצרים הללו לא בסל הציוד הניתן חינם ע"י הקופות ודי יקרים. אתה יכול לנסות לפנות לחברת ביומד בבקשה לקבל דוגמיות להתנסות (אם תרצה אתן לך את הטלפון). לגבי המדבקות הלבנות בקופסה של השקיות - הן כעיקרון נועדו לכסות את הפילטר בשקיות (הפילטר הוא מעין חור חד כיווני האמור לאפשר יציאת אויר מהשקית, כלומר גזים, בלי שיצא ריח, מנסיוני לא ממש שמתי לב שהפילטר עובד). למה צריך לכסות את הפילטר? האמת אין לי מושג. לי קרה שהשקיות של הוליסטר דלפו דרך הפילטר והציעו לי לכסות את הפילטר עם המדבקות כדי למנוע דליפה אבל זה לא עזר. האמת? אני נותנת לבן הקטן שלי את המדבקות כדי שישתמש בהם בעבודות היצירה שלו (או במילים אחרות, לא ברור לי מה מטרתן ולא שמעתי על מישהוא שמשתמש בהן). דודי, אם אפשר לשאול, כמה זמן יש לך את הסטומה ובאיזה ציוד אתה משתמש?

15/04/2011 | 23:44 | מאת: דודי

היי יעל יש לי את הסטומה כשנתיים לאחר השתגלה אצלי גידול סרטני במעי הגס בזור הסוגרים ואני משתשמש בציוד של חברת coloplast ודי מרוצה מהציוד דודי

16/04/2011 | 03:25 | מאת: רן

לדעתי אין בהם אלכוהול. אני משתמש בהם על עור מגורה ולא מרגיש שום צריבה. מצד שני לעור לא מגורה, אלו של הוליסטר יותר חזקים.

17/04/2011 | 23:21 | מאת: שי

רן צודק,תנסה את התרסיס שעוזר בהורדה. ודבר חשוב נוסף: אם אתה שעיר באזור של הבסיס תגלח את השיערות,זה לא בושה,כי אם יש שיערות אז זה מכאיב בהורדה.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה