החלמה- מלחמה קשה

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

27/10/2012 | 09:23 | מאת: עליזה

שלום רב, לפני כשנה חליתי בסרטן שד דרגה 3 עברתי שני ניתוחים אחד להוצאת הגידול ושני להרחבת השוליים,כמו כן הוצאת 20 קישריות לימפה, לאחר מכן טיפולים כמותרפיים הקרנות והרצפטין לפני כארבעה חודשם סימתי ע ההרצפטין,באמצע הטיפולים נוצרה לימפאדמה הן בשד והן בד, התחלתי עיסויים לימפטיים וגם קיבלתי שרוול מתאים ליד שמאל, בעיקר השד נפוח וקשה באזור הצלקת,(שנפתחה פעמיים) ובנוסף התחילה לעלות רמת הקריאטינין בדם וג בשתן, לאחר יעוץ קיבלתי תשובה שהדבר נובע כנראה מהטיפולים ואן מה לעשות רק לקוות שלא תחמיר אי ספיקת הכליות, נואשתי!!!! הגף לאנענה לי אין לי כח לסחוב את הרגליים במדרגות ובכלל בתפקודים היומיים הרגילים. היד כאבת והשד כאב ונפוח (אין חזיה שלא ניסיתי)לכן אני פונהאיכם אנשים טובם האם תוכלו ליעץ לי איך להמשך הא טיפולי דיקור וקצת שיאצו יועילו האם לחזור לעיסוי הלימפטי ולשרוול (כי הפסקתי) אני אשה תוססת ומלאת חיים איני רוצה לדעוך אני רצה לחזר ולתפקד כמו פעם, למרות שאני יודעת שהזמן מרפה, את הגוף אבל מה עם הנפש, הנשיות שלי מרגישה פגומה!! תודה על תשובתכם, שבת נעימה לכולנו, עליזה

עליזה שלום, דיקור סיני לא הוכח כיעיל לטיפול בלימפאדמה ובכל מקרה אם את בכל מחליטה לנסות דיקור יש להימנע באופן מוחלט מביצוע הדיקור בגפהעם הלימפאדמה. הבצקת בגפה והנפיחות והכאב בשד הן תופעות שכיחות ונפוצות בקרב נשים המחלימות מסרטן שד- בכנות: הסיכויים נמוכים שהבצקת והכאב יעלמו מעצמם. מצד שני חשוב מאוד להמשיך בטיפולי מסג' וחבישות ככל האפשר וניתן להציע טיפול לכאבייך. התחושות שאת מרגישה מוכרות ונפוצות. נשמע לי שאת יכולה מאוד להרויח מיום ביקור במרכז "מתחילים מחדש" וזה עשוי להוות עבורך פתח לדרך חדשה. אנא צרי איתנו קשר: 03-9193333 צחי

28/10/2012 | 15:34 | מאת: עליזה

צחי שלום רב, תודה על תשובתך המהירה, לגבי הדיקור התכוונתי לחיזוק הגוף , ברור שלא באזור של הלימפאדמנה וכמובן שלא בשד, חשוב לי לקרוא את חוות דעתך לגבי אי ספיקת הכליות שנוצרה בעקבות הטיפול הקריאטינין עומד בן 1.6 ל 1.7 כרגע במצב סטטי, האם לדעתך ניתן לעשות משה בקשר לזה. אני מקבלת בתודה את הצעתך לביקור במרכז מתחילים מחדש, אני אצור קשר לתיאום, בברכת ערב נעים עליזה

מנהל פורום החלמה מסרטן