רשרוש בלב + קורס צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

19/07/2004 | 23:08 | מאת: יוני

שלום דוקטור אני בן 27, בעל רשרוש בלב הנובע מ VSD. לא חלות עלי הגבלות כלשהן מלבד לקיחת אנטיביוטיקה לפני טיפולי שיניים. אני פעיל, ועוסק בספורט. אני מעוניין לעבור קורס צלילה, ורציתי לדעת האם חלות עלי הגבלות כלשהן. אם חלות עלי הגבלות, אודה אם תוכל להפנות אותי לרופא מתאים איתו אוכל להתייעץ. תודה.

שלום ליוני, הרשרוש נובע מדלף קטן בין חדרי הלב, דלף כה קטן שכניראה לא הצריך תיקון כירורגי ולא מפריע לך בפעילות רגילה. אך בצלילה דלף כזה עלול להיות מאוד מאוד משמעותי, במיוחד בצלילות אוויר בעומק הגדול מ 12 - 10 מטר ולזמן ממושך. בתנאים מסוימים בזמן עליה מצלילה שכזו, דלף שכזה עלול להיות מצד ימין לשמאל ואיתו בועיות קטנות של חנקן שלא עושות דרכן להספג בריאות אלה עלולות למצוא דרכן למערכת הדם העורקית! לכן לא הייתי ממליץ לך לצלול אלה אם כן אתה מאוד רוצה בכך ורק לאחר בדיקות מדוקדקות אצל קרדיולוג המבין בדבר. ואם כן תדע כי הצלילה שלך תמיד תהה מוגבלת מאוד בעומק ובזמן!!

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)