לחץ תוך גולגולתי מוגבר

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

17/11/2003 | 17:27 | מאת: אסנת

ד"ר שלום רב, במקרה של לחץ תוך גולגולתי מוגבר עקב PTC נוצר כידוע לחץ על עצבי הראייה, דבר אשר גורם כמעט בכל המקרים לבצקת בעצב. להלן שאלותי: האם טיפול בעזרת תא לחץ יכול להקטין את הבצקת בעצב ולסייע בזרימת דם טובה יותר לעצב הראייה? האם הטיפול יכול להקטין את הלחץ (עודף נוזל CSF)? אחת ההשערות במקרים מסויימים של גלאוקומה היא שקיימת הפרעה בזרימת הדם לעיניים - האם טיפול בעזרת תא הלחץ יכול לסייע לחולי גלאוקומה? תודה, אסנת

שלום לאסתר, אכן יש רציונאל וגם עבודות בספרות המוכיחות הורדת לחץ תוך גולגלתי אקוטי על רקע חבלתי על ידי טיפול בנשימת חמצן בתא לחץ, זאת כתוצאה מאפקט כיווץ כלי הדם בהיפראוקסיה, חמצון יתר, ואפקט ספיגת הבצקת כתוצאה מהפרשי הלחץ האוסמוטי של החמצן בכלי הדם וברקמה בעת הטיפול בתא . אינני חושב שמנגנונים אלה עשויים להיות לעזר כאשר מדובר בהפרעה כרונית של ניקוז CSF וגם לא בבעיות גלאוקומה על רקע זה.

16/01/2004 | 17:00 | מאת: שושי

אני סובלת מהבעיה הזו והייתי רוצה לדעת פרטים יותר בתודה שושי

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)