מעיכת סינוסים בצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

10/09/2016 | 11:32 | מאת: אודי

שלום, לאחרונה צללתי לעומק 20 מטר, צלילה ספורטיבית. בעומק 15 מטר התחילה תופעה של לחץ במסיכה. הלחץ לא היה חזק והורגש עפ"י טשטוש ראיה קל והרגשה של "עיניים בולטות". סיימתי את הצלילה ובזמן היציאה היה מעט דם באף וביריקה (לאחר 2 יריקות נגמר).אבל מסביב לעיניים (העפעף ומעל ומתחת לעין) ישנם נקודות אדומות (גם אחרי 24 שעות). הצלילות הופסקו מאותה נקודה. האם אלו תסמינים שאמורים לחלוף מעצמם או מצריכות טיפול רפואי?

שלום לך אודי, אכן "סידרת " לעצמך חבלת לחץ קלה כתוצאה מאי השוואת לחצים פנים חוץ המסיכה שצריך לעשות תוך כדי הצלילה, בעיקר בתחילתה, על ידי נשיפות קלות מהאף לתוך המסיכה. הסימנים שאתה מתאר הם קלים ועשוים לחלוף תוך כמה ימים, השתמש בטיפות אף ליבוש הריריות ולאיוורור טוב יותר של הסינוסים. במידה והסמנים לא עוברים פנה לרופא א.א.ג.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)