טיפול משקם לסובלת מ- SLEEP APNEA

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

04/07/2009 | 18:21 | מאת: קימי

לדר' מלמד שלום רב אני סובלת מזה שנים רבות מדומי שינה מלאים וחלקיים , Hypopnea + Sleep Apnea בבדיקה אחרונה שנעשתה במעבדת השינה בתל השומר נרשמו 35 ירידות בריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של 97%, עד למינימום של 88%. הבדיקה בוצעה בשנת 2004 כששקלתי 76 ק"ג (אגב מה זה רמת חמצן בסיסית – האם היא לא אמורה להיות 100% ?? ) הבדיקה הקודמת בוצעה בשנת 2002 כששקלתי 83 ק"ג אז נרשמו 106 אירועים של ירידה בריווי החמצן בדם שרמתם הנמוכה ביותר הייתה 81% כיום שוקלת 85 ק"ג מה שאומר שיש לי יותר אירוע דומי נשימה וירידת ריווי חמצן בדם. במשך השנים שמתי לב כי יש יחס ישר בין תופעות מסוימות(כאבי שרירים, וגידים, חולשה, דופק מהיר, נשימה כבדה, חוסר ריכוז, בלבול, זיכרון לקוי) לאיכות השינה. התופעות מחריפות עם איכות שינה ירודה, ולהיפך. כמו כן יש לי תחושה כי הנזקים הקטנים הפכו בגופי לנזקים מצטברים והיום יש לי ירידה בכושר המנטלי, כאבי שרירים ובעיקר גידים ופרקים וכל זה מעבר לקושי התפקודי היומיומי. ייתכן שגם נזקים בפרקים כגון Osteoarthrosis בחוליות גב תחתון (אובחן רק לאחרונה)וככל הנראה גם בברכיים (עדיין לא עשיתי צילום אעשה בקרוב). לפני כ- 4 שנים לאור הכאבים הבלתי נסבלים, והעייפות הקשה והכרונית, נבדקתי ע"י ראומטולוג והנ"ל אבחן אותי כחולת פיברומיאלגיה. תחושתי היא שהאבחנה אינה נכונה וכל התופעות מהן אני סובלת הן תופעות לוואי של מחסור מתמיד בחמצן. ברצוני לציין כי עשיתי מאמצים אדירים לרדת במשקל ואכן לתקופות קצרות הצלחתי לרדת למשקל של 79 -75 ק"ג . מעבר לזה, הנושא הפך למשימה בלתי אפשרית עבורי. יש לי תחושה שחוסר החמצן במהלך השינה כנראה מקשה עלי את הירידה במשקל, ואכן הירידה אצלי איטית מאד. והעייפות הקשה אינה מאפשרת לי לעסוק בספורט מעבר לרמה מסוימת, ובכלל אינה מעודדת אותי לעשות פעילות יומיומית מספקת על מנת להוציא מספיק קלוריות וכך משתי בחינות המאזן שלי לקוי. בשנים האחרונות סובלת מכאבי ברכיים וגב המגבילים אותי בהליכה /צעידה /עמידה,מה שמסביר את העלייה במשקל לגבול העליון שלי. העייפות הקשה הזו והפגיעה בריכוז הורידה את איכות חיי בכל מישור 1. בטחון עצמי לגבי התפקוד בבית ובעבודה. (איטיות, שכחה, בלבול, פגיעה ביעילות). 2. השמנה - דימוי עצמי 3. חיי חברה - אין לי כוח להתאמץ לצאת 4.חיי משפחה - מתקשה מאד לעמוד בנטל הפיזי היום יומי של ניקיון, בישולים, קניות, כביסות. ועם הגיל זה רק הולך ונעשה קשה. שאלתי היא האם ניתן לתת לי טיפול בחמצן בתא לחץ על מנת לשקם את השרירים והגידים ואת כלי הדם במוח. אני מאמינה כי טיפול זה יכול הוציא אותי מתדרדרות נוספת במצבי, ואף עשויה לתת מעין "בוסטר" לחיזוק הגוף ולשיקומו, כמובן בתוספת פעילויות וטיפולים נוספים. אגב ניסיתי טיפול ב- C-PAP ולצערי לא הסתגלתי למכשיר. אודה לך מאד אם תמצא לנכון לפרט בתשובתך מה עלי לעשות כדי לזכות בטיפול כזה. בתודה גדולה מראש קימי

שלום לך קימי, כללית הטיפול בחמצן היפרברי בתא לחץ אינו מהווה הוריית טיפול להפרעות נשימה בשינה אך ניראה לי כי האבחנה במקרה שלך הרבה יותר מורכבת מכך. לאחרונה מתרבים הדיווחים ממרכזים טיפוליים אחדים בעולם וגם מכמה מקרים כאן בארץ כי הטיפול בתא לחץ יעיל במקרי פיברומיאלגיה וזאת בעיקר עקב יעילות מנגנון המרכיב האנטי דלקטי של מינוני חמצן גדולים הניתנים בתנאי תא לחץ. התקשרי אלנו 048377851 או 048377812, שלחי "סיכום מחלה" אחרון בפקס - 048300055 , נעבור על כל הפרטים וננסה לעזור.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)