נגישות
נגישות

טיפול לאחר עליית חרום בצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

12/11/2018 | 12:16 | מאת: Gavriel

שלום, ביום שישי האחרון שעה 10:30 ירדתי לצלילה יחד עם חבר (צוללן טרי), אני לאחר 44 צלילות. פרטי הצלילה: כל אחד עם מיכל נייטרוקס - 36% חמצן עומק של עד 27 מטר, עלייה החלה כאשר אצלו היו 90PSI במיכל. בערך בעומק 24 מטר, דקה- שתיים לאחר התחלת העלייה הוא מדווח על 40PSI במיכל - כ 17 דקות מרגע תחילת הצלילה - אצלי במיכל 120PSI. אני מבין שלא נצליח להספיק לעלות מעלה כפי המתוכנן וצריך לבצע "עליית חרום" במקום וזאת במקום לשחות לחוף בהדרגה סה"כ עלייה מעומק 24 מטר 3 דקות בצורה יחסית הדרגתית ואיטית אם זאת לא הצלחנו לבצע עצירות בטיחות ב 12 מטר ו5 מטר עומק. בשעה 19:00 החלה תחושה של תפיסות שריר ברגל ימין, החלטתי שאני ניגש יחד איתו לבית החולים לבדיקה, בשעה 21:00 היינו כבר בחדר לחץ לפי טבלה 5 למשך שעתיים עד השעה 23:00 - התחושה ברגל עברה. יום שבת - נוסעים חזרה מאילת ברכב הביתה - הגענו הביתה בשעה 18:00 בערב, ובערך בשעה 21:00 מתחילים אצלי "עיקצוצים" מאוד קלים בכל מני מקומות בגוף - בעיקר ברגליים ובידיים, לאחר המתנה של שעה -שעתיים אני רואה שזה לא עובד ומצטרפות לזה תופעות נוספות של כאבים במפרקים ברגליים ולחץ בנשימה. - החבר לא חש בתופעות נוספות כמוני. הגעתי לבית החולים סביב 01:00 לאחר מספר בדיקות - כולל בדיקת דם - הוחלט שאני אמתין עד הבוקר שהצוות של התא לחץ יגיע ויטפל בי. לאחר שינה קצרה מתעורר ב 7:00 התופעות שהיו בלילה נחלשו ורק נשארו סימנים של הכאבים במפרקים ברגליים. הרופאים מחליטים להכניס אותי לחדר לחץ פעם נוספת למשך שעתיים כדי למנוע אפשרות של בועיות קטנות שעוד קיימות בדם. בשעה 12:00 יצאתי מהחדר לחץ ושוחררתי מבית החולים. ישנתי מ 19:00 - 7:00 מיד בבוקר הרגשתי שהכל תקין. ולאחר שעה שעתיים סביב השעה 9:00 אני מתחיל שוב להרגיש את ה"עיקצוצים" האלו אבל בצורה יותר חלשה ממה שהיה ביום שבת - באים והולכים ולא באופן קבוע - בעיקר בכפות הרגליים - ללא תופעות נוספות. מה עלי לעשות? האם לגשת שוב לחדר המיון? האם עדיין רלוונטי לקבל טיפול בתא לחץ? האם זה הגיוני שזה קיים ואמור לחלוף לבד? או שאולי זה בכלל קשור למשהו אחר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך גבריאל, קצרה היריעה כאן בפורום על מנת לתת אבחון מדויק ללא בדיקה ותחקור יותר מדויק, התסמינים אכן עלולים להיות כתוצאה מבעיית דקומפרסייה ועל כן היה צורך לטפל בתא הלחץ כבר בתחילה על פי טבלה 6. באם יש עדין תסמינים, פנה לרופא תא הלחץ שטיפל בך, במידה ואבחנתו שיש חשש לבעיית דקומפרסייה מלכתחילה, יתכן ויש צורך בטיפול נוסף. בכל מקרה אל דאגה במידה ואכן הבעיה היא בעיית דקומפרסייה, מדובר במקרה קל, שעשוי לעבור לחלוטין, במיוחד היות וצללתם עם ניטרוקס.

13/11/2018 | 12:07 | מאת: Gavriel

תודה, הפחד הגדול שלי - שהתופעה לא עשוייה להיעלם מעצמה. בגדול הרגשתי את התופעות מאוד חלש ולכן אני בטוח שמדובר בפגיעה קלה - אבל אף אחד לא רוצה לסחוב איתו גם פגיעה קלה לאורך כל החיים. ומאוד מרגיע שאמרת שהבעייה "עשייה לעבור לחלוטין". תודה והמשך יום מעולה!

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)