צלילת הכרות ראשונה-רשרוש בלב- PFO

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

10/09/2018 | 13:21 | מאת: נאור

שלום, אשתי ואני רוצים לעשות צלילת הכרות (נראה לי שמדובר באזור ה6 מטרים עומק). לאשתי הובחן רשרוש בלב לפני עשור,אשמח לקבל חוות דעת מקצועית האם מסוכן לצלןל לעומק זה. זוהי ההבחנה אחרי אקו: "אקג: סינוס, ציר ה0 P ציר הQRS תקין ;T שלילי בV1 ללא RVH או LVH; QTC תקין. בבדיקה: ללא א.ס.ל או כיחלון, דופק פמורלי נמוש,קולות לב: פיצול מעט רחב מהרגיל אך נסגר, אושה סיסטולית מינימילת בLSB. אקו: חדר שמאלי בגודל, עובי ותפרוד תקינים. חדר ימים אינו מוגדל. אין עדות לAR,AS,MR, יש TRACE MR (מסתם מעט גמיש אך לא ממש MVP). אין עדות לTS,PS,PDA או קוארקטציה. זרימה תקינה בלLAD. נראה PFO עם מעבר משמאל לימין. לסיכום: לא הודגש מום לב של ממש (PFO בלבד). אין צורך בטיפול אומ גבלה (יש להמנע מצלילה עמוקה מאוד עם בלונים)." תודה ושנה טוב, נאור

שלום לך, אין כל משמעות לממצא ה PFO (ד.א. כ 20% מהאוכלוסייה) בצלילת היכרות. צלילה מהנה.

11/09/2018 | 07:37 | מאת: נאור

תודה רבה!!

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)