חולשה לאחר צלילה עם שנורקל ל-8 מטר

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

23/07/2018 | 09:22 | מאת: קובי

שלום, אני נמצא בחופשה באילת ובמסגרתה צללתי אתמול ושלשום צלילה עם שנורקל בשמורת האלמוגים. העומק המירבי אליו צללתי היה 8 מטר (באזור סלע משה). קמתי היום בהרגשה כללית של תשישות ועומס על השרירים והמפרקים (בעיקר בברכיים). בנוסף, יש לי אדמומיות על הזרועות ומתחת לחזה. האם ייתכן שמדובר בדקומפרסיה בצלילה בים כל כך רדוד?

שלום לך קובי, לא תתכן בעית דקומפרסייה מצלילות חופשיות שביצעת. התשישות ו"עומס על שרירים ומפרקים" שאתה מתאר זו תוצאה של מעמס פיסי. התופעות בעור שאתה מתאר הן כנראה תוצאה של נבגים זעירים של מדוזות או בעלי חיים אחרים מיקרוסקופיים שיש בשפע בים אילת ובמיוחד באזור יפה כמו "סלע משה" אל דאגה, לאחר מנוחה הכול יעבור.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)