סחרחורות חוזרות במשך מספר ימים לאחר קורס צלילה כוכב 1

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

19/03/2017 | 22:28 | מאת: רונה

שלום, עשיתי קורס צלילה במהלך השבוע האחרון (א עד ה). החל מיום רביעי אני חשה סחרחורות בעוצמת משתנות מספר רב של פעמים לאורך היום. גם במהלך מנוחה מוחלטת. אני מאוד עייפה (למרות שישנה 10-12 שעות ביום). הצלילה העמוקה ביותר היתה לעומק של 16 מטרים, ובמהלך השבוע הרגשתי חולשה אבל לא משהו חריג. הייתי ב"טרם" אתמול, שם נאמר לי שיש לי מעט מים באוזן ימין וקיבלתי עירוי נוזלים ופארמין (שלא ממש הרגשתי שעזר). היום אצל רופא אף אוזן גרון שאמר שמבחינתו הכל תקין. אשמח לעזרה, אני אובדת עצות..

שלום לך רונה, כללית, סחרחורות המופיעות מיד לאחר צלילות רדודות ובמיוחד בקורס צלילה הנן קרוב לוודאי כתוצאה מחבלת לחץ באוזן תיכונה כתוצאה מאי שיווין לחצים עכב בעיות פמפום וכתוצאה מכך עלולה להיות מעורבות של אוזן פנימית כלומר איבר שיווי המשקל. על מנת לעשות אבחנה יש לקבל ממך הרבה יותר פרטים על הצלילה וכמובן בדיקה מדוקדקת. לתלונות שלך יש להתייחס ברצינות רבה ועליך להיבדק אצל רופא מומחה א.א.ג שהוא גם רופא צלילה ולפחות מבין בצלילה ובאפשרויות השונות בהן עלולה להיות מעורבות של אוזן פנימית כתוצאה מחבלת לחץ. אם את באזור חיפה, רופאי מחלקת א.א.ג בבית החולים כרמל בקיאים בנושא צלילה, דר' יואב יניר, פרופ' אילנה דואק ופרופ' אבי שצ'ופק במרפאת לין בחיפה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)