צמחונות

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

12/11/2015 | 08:49 | מאת: מיכל

דר לוין שלום, שמי מיכל ואני צמחונית כבר שנתיים, אני מקפידה לעשות בדיקות דם כל חצי שנה על מנת לוודא שאין לי חוסרים. בבדיקת הדם האחרונה כל המדדים שלי היו מתחת לנורמה. האם זה בגלל הצמחונות? האם אני צריכה להתחיל לקחת תוספי מזון? תודב

שלום כיום יש פלח שלם באוכלוסיה אשר בוחר בתזונה צמחונית או אף טבעונית. תזונה שכזו עלולה להביא לחסרים של חומרים חשובים כמו ברזל , B12 ואלמנטים נוספים. ממליץ בחום לבצע בדיקות תקופתיות שכוללול את החומרים הנ"ל ובהתאם לקבל השלמות/תוספות. לגבי המקרה הספציפי שלך לא ברור לי מה נמוך , במידה ותשלחי את תוצאות הבדיקות אוכל לנסות ליעץ לך יותר באופן מדויק בהצלחה דרור

15/11/2015 | 15:31 | מאת: מיכל

שלום, בתדפיס שיצא כתוב בחלק של הבי 12 שלי שהתוצאה היא 103 זה מספיק או שאתה צריך את כל התןצאות היו עוד דברים נמוכים ומה אני צריכה לעשות? תודה

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים