בדיקות דם של מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

25/03/2014 | 08:40 | מאת: ד

לילדי בן ה12.5 הייתה מחלת הנשיקה לפני כחודשיים ומאז הוא לא התאושש ובקושי עומד על הרגליים. בהתחלה עשינו בדיקות ויצא כך CMV IGG- POSITIVE CMV IGM- BORDERLINE EBV IGG- NAGATIVE EBV IGM- NEGATIVE לאחר שהתחילו לו כל הסימפטומים: דלקת עיניים חריפה עם הפרשות ומוגלה שנמשכה שבוע וחצי.. חום גבוהה כמעט שבוע עם חום של 40, פריחה בלוטות מוגדלות: חשבתי כבר שיש לו חזרת כאבי ראש, סחרחורות דלקת גרון, רגישות לאור , כאבים בחזה, כאבי בטן, בחילות, שלשולים ( אבל יש לו צליאק וקרוהן אז אני לא בטוחה שזה קשור...) ולבסוף נזלת... עשינו בדיקות דם שוב ויצא CMV IGG- POSITIVE CMV IGM- POSITIVE אחרי עוד שבועיים שהוא לא התאושש עשינו עוד בדיקת דם ויצא CMV IGG- POSITIVE CMV IGM- NEGATIVE אתמול עשינו עוד בדיקת דם ויצא CMV IGG - BORDERLINE CMV IGM- NEGATIVE אז יש לי שאלה איך זה יכול להיות ? הרי הנוגדנים אמורים להישאר בדם שלו לתמיד לא ? יש סיכויי להדבקה חוזרת ב cmv אם ככה ? הנוגדנים נעלמים לו מהגוף ? כי לבעלי היה EBV לפני 5 שנים ועד היום הIGG שלו חיובי עם מספר גבוהה.. הילד כל הזמן מתלונן על כאבים וחולשות והוא לא מסוגל ללכת בלי שיסחבו אותו היינו בבית חולים והם לא מצאו שקשור להליכה ( בבטן הם מצאו)והם טוענים שזה פסיכוסומאטי למרות שהילד לא נראה בחרדה ... יכול להיות שזה משהו שלא גילו.. בבדיקות דם האחרונות הכל יצא תקין חוץ מאנמיה קלה.

שלום כיוון שמדובר בחולה עם מחלת מעי דלקתית , חשוב להמין מה מצבו החיסוני והאם מקבל תרופות המשפיעות על כך הטוב ביותר לפנות לרופא הגסטרו שמטפל בו רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים