ALKP ו- CK גבוה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

05/01/2014 | 08:33 | מאת: אורית

שלום רב, בני בן שנה וארבע, עדיין לא הולך. אובחן כ"היפוטוני". לאחרונה עשינו לו בדיקות דם והערכים הבאים יצאו לא תקינים: ALKP - 416 AST(GOT - 52 CK - 228 TSH - 6.85 הרופא שלח אותנו לבדיקות שונות (FT4, קריאנטין, ויטמין די, קלסיום, פריטין, חומצות אמינו בדם, GGT, גלוקוז, פרוטאין, טריגליצרידים, חומצות אורגניות בשתן) והכל יצא תקין. לטענת הרופא הערכים אינם גבוהים משמעותית ואין מה להמשיך את הבירור, למעט בירור לגבי בלוטת המגן. אודה לחוות דעתך האם בנסיבות בהן הילד אינו הולך עדיין בגילו המתקדם ולאור הערכים הגבוהים של ה- ck ו- alpk אין חשד למחלת שריר או מחלה מטבולית כלשהי? תודה!

שלום אינני מכיר את הנורמות של המעבדה הספציפית אולם להערכתי רמת הTSH אינה תקינה וחשוב לברר זאת. שאר הבדיקות גבוליות ואינן חשודות לבעיה מטבולית. רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים