קרישתיות יתר ועיסוי

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

24/03/2011 | 10:04 | מאת: ברק

שלום, אני סטודנט לעיסוי רפואי בכיר והגיעה אלי מטופלת עם שטוענת שיש לה נטייה משפחתית לקרישתיות יתר. אני לא חושב שהיא אובחנה ע"י אופע בנושאף עדיין. האם ישנן סכנות לביצוע עיסוי, עיסוי רקמות עמוק או עיסוי רפואי בשיטת טריגר פוינט במידה והיא כן סובלת מקרישתוית יתר. האם יש מגבלות או סכנות לאדם שסובל מקרישתיות יתר מטיפולים במגע? אשמח לשמוע את דעתך? תודה ברק

שלום רב! חולה עם קרשיות יתר צריך המנע ממצבים העלולים לזרז יצירת קרישים למשל שכיבה ממושכת או חוסר הפעלה של איבר. איני מכיר בדיוק באיזה טכניקות טיפוליות אתה משתמש אך נדמה לי ככלל שמדובר על טיפוילם המזרזים את זרימת הדם והפעלת הגפיים/איברים כלומר השפעה חיובית וחשובה במצב שכזה. במידה ויש כבר קריש בכלי הדם המצב הוא שונה ונידרשת בדיקת רופא ואישור פרטני. לגבי חולה פרטני עם נטיה ברורה לקרישיות יתר ממליץ להועץ ברופא המכיר את החולה,את כל המצב הרפואי והגורמים השונים הנלוים. בהצלחה ד"ר דרור לוין

24/03/2011 | 15:31 | מאת: ברק

ד"ר דרור לוין, הבנתי את הנקודה. אני אברר עוד פרטים עם המטופלת. תודה רבה על המענה המהיר מאוד ברק

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים