המוגלובין גבוה בילדה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

21/09/2019 | 23:59 | מאת: שרה

שלום דר' לוין, בספירת הדם של ביתי הנושקת לגיל 10, נמצאו החריגות הבאות: RBC 5.36 המטוקריט 45.4 המוגלובין 15.7 אאוזינופילים 5.3% (אבל מספר אבסולוטי בנורמה: 0.42) למקרה שזה רלוונטי לטווחי הנורמה, אציין שהיא ילדה גבוהה והתפתחותה המינית כבר היחלה. בנוסף, נעשה שימוש במשחת אילחוש אמלה כשעה לפני הבדיקה. 1. האם לאמלה עשויה להיות השפעה על ספירת ההמוגלובין (בין אם ירידה, ובין אם עלייה לפיצוי על השפעת המשחה על יכולת החמצון)? 2. האם התייבשות קלה עשויה להסביר את החריגות הללו? 3. במידה ובדיקה חוזרת תציג תוצאות דומות, מהי דחיפות הפניה להמטולוג? תודה מראש, אמא מודאגת

שלום אכן הערך מוגבר ביחס לגיל ממלחיץ לחזור על הבדיקה ללא צום (אפשר ורצוי לשתות לפני הבדיקה) במידה ושוב מוגבר ממליץ לפנות ליעוץ ע"י המטולוג ילדים גרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים