בן 10 חודשים עם אנמיה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

05/04/2019 | 18:53 | מאת: גורג

תינוק בן 10 חודשים בבדיקת מעבדה שיגרתית התגלתה HGB 10.4 RDW 19.4 MCV 63.6 MCH 22 לא היה ידוע לנו כי מוצרי חלב עם ברזל מפריע לספיגת הברזל . בפניתי לרופא התבקשנו להמשיך לתת תוספי ברזל עם מיץ תפוזים ועוד חודשיים לבצע אלקטרופירזיס במחשבה על תלסמיה . ערכים אלה מצביעים במיוחד על תלסמיה או שזה יכול להיות רק אנמיה כתוצאה מהברזל ? תודה

שלום מדובר באנמיה קלה אשר יכולה להיות עקב חסר ברזל או לחילופין עקב סיבות אחרות כמו טלסמיה מינור. מסכים מאד עם ההמלצה לתת ברזל במינון מוגבר החלטות לבירור ואולי צורך ביעוץ המטולוגי סדור בהתאם לספירה הבאה לאחר טיפול מתאים בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים