Echinocyte משטח דם

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

13/02/2019 | 15:40 | מאת: גבי

שלום, במשטח דם לבתי בת השש יצאה התוצאה הבאה: (Echinocytes (Burr cells כמו כן ערכים נוספים שהיו מחוץ לתחום הנם: המוגלובין 11.2 (המינימום הנו 11.5). 14.1 WBC-Leucocytes (המקסימום הנו 13.5). 1. האם יש מקום לבדיקות נוספות בייחוד לאור תוצאות משטח הדם (Echinocyte)? 2. רופאת הילדים טענה שזה יכול להיות תוצאה של דברים טכניים במעבדה כשעושים את המשטח, או גם של אנמיה וביקשה שנתן לה ברזל ובדיקה חוזרת בעוד חודש וחצי. ממה שאני קראתי Echinocyte לא מעיד על חוסר ברזל. 3. בשבוע הבא היא אמורה לקבל חיסון בבית הספר ל"אדמת, חצבת, חזרת". האם לחסן, או להמתין? תודה מראש, גבי.

שלום הדבר הנכון ביותר מבחינתי הוא לבחון את משדטח הדם במקרוסקופ ולראות האם באמת מדובר בשינוי במבנה התאים האדומים או בממצא טכני/ חסר משמעות בכל מקרה זה לא קשור לרמת הברזל וברור שזאת ממש לא סיבה רפואית מקובלת לא לחסן בחיסון חשוב כמו החיסון לחצבת. דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים